Astrosoniq: Van goeie grap naar ambitieuze wereldveroveraars Astrosoniq: Van goeie grap naar ambitieuze wereldveroveraars

Na vijf jaar underground kom je makkelijker binnen bij het grote publiek

Astrosoniq: Van goeie grap naar ambitieuze wereldveroveraars

Na vijf jaar underground kom je makkelijker binnen bij het grote publiek

Space- stonerrockgroep Astrosoniq staat in de startblokken om de wereld te veroveren. De nieuwe plaat is net af. Astrosoniqer Bidi heeft zojuist een belletje gehad dat de platen geperst zijn en netjes in het doosje zitten. "Ik heb hem nog niet in mijn handen gehad, maar hij is er. Dat is altijd wel een magisch moment."

Na vijf jaar underground kom je makkelijker binnen bij het grote publiek

Het Tilburgse vijftal Astrosoniq begon ooit als een grap, als alternatief voor 'Eindhoven Rockcity'. Zanger Fred van Bergen zei in 2003 nog dat hij graag zijn geld zou willen verdienen met muziek. "Maar ik denk niet dat we daar in zullen slagen." Veel geld wordt er anno 2006 nog steeds niet verdiend met de band, maar de mannen gaan zeker door. "We maken muziek omdat we het leuk vinden, niet om een bekende Nederlander te worden," aldus Bidi. De band is inmiddels vijf jaar aan de weg aan het timmeren en ze lijken ergens te komen. Bij Suburban Records heeft de band een deal voor Duitsland, Frankrijk, Zweden, Engeland, Spanje, Italiƫ, Griekenland, de Verenigde Staten en Canada getekend. Nu zijn er meer bands die in die landen uit komen maar Astrosoniq heeft ook promotors die ter plekke de plaat bij de radiostations en clubs moeten krijgen. Bidi: "Het is wel de bedoeling dat er iets gaat gebeuren in die landen. Niet alleen platenverkoop maar ook een tour. "Met een oplage van 5000 begint de wereldverovering rustig. "Je moet er niet vanuit gaan dat je als Nederlandse band gelijk wereldwijd doorbreekt." Maar een kleine doorbraak, daar hopen de mannen toch wel op. De aankomende tour in Duitsland en Tsjechiƫ begin vorm te krijgen. Ruim vijf jaar ploeteren in de undergroundscene begint ook wat op te leveren. Bidi: "We hadden altijd al recensies op fanzines in allerlei landen en we konden onze plaatjes ook wel verspreiden. Dat begint zijn vruchten af te werpen, we komen steeds makkelijker binnen bij het grotere publiek. Mensen hebben wel eens van ons gehoord." Volgens Bidi gaat het ook steeds makkelijker door Astrosoniq's activiteit in de scene. Het is een hele hechte groep bands en liefhebbers. Wij hebben altijd veel voor die groep gedaan zoals toertjes boeken voor ander bandjes."
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg