The Re:Freshed Orchestra overdondert met special guests

A tribute to Quincy Jones met Phatt, Omri Tindal en Amir Sulaiman

Tekst: Willemijn de Koning ,

De succesvolle Tribute serie aan zwarte muziekhelden, waar The Re:Freshed Orchestra bekend mee is geworden, keert terug in podium Grounds. Vanavond brengt het orkest een ode aan een van de grootste zwarte muziekproducers allertijden: Quincy Jones, jazzmuzikant en topproducer van o.a. Michael Jackson. The Re:Freshed Orchestra, bestaande uit een dertienkoppig orkest, twee vocalisten en een MC, neemt altijd een special guest mee en vanavond zijn het er zelfs drie. Het zijn: Amir Sulaiman, spoken word artist en bekend van Def Poetry Jam, Phatt, singersongwriter en achtergrondzanger bij Anouk en Shirma Rouse, en Omri Tindall, finalist van The Voice of Holland.

De vele artiesten die aanwezig zijn zorgen voor een unieke afwisseling. De avond is een combinatie van spoken words, verschillende duetten, samenzang en muzikale solo's van de orkestleden.

Vooral de special guests krijgen vanavond hun kans om te stralen. Zo krijgt Amir de volle zaal stil met zijn woorden die precies de goede snaar lijken te raken. De muzikale ondersteuning van het orkest geeft zijn spoken words nog een extra lading.

Ook Omri laat zien wat hij in huis heeft. Het nummer 'Stomp' valt zo goed in de smaak bij het publiek dat hij het twee keer ten gehore brengt. Hij laat samen met Esperanzah ook zijn gevoelige kant zien, door het nummer '100 Ways', waar hij de zaal kippenvel mee bezorgt. Omri heeft de stem, de looks en zeker het charisma.

Ook Phatt beschikt over die drie factoren en krijgt zeker de kans dat te laten zien. Hij krijgt met Omri het hele publiek mee als hij Michael Jackson's 'Rock With You' inzet. Vooral in de rustige nummers met grote uithalen, kan Phatt laten zien wat hij in huis heeft. Zo zet hij met Poliana een prachtige versie van het nummer 'Come to Me' neer en stapt hij uit zijn comfortzone met een jazznummer, waarbij hij met Poliana de zaal wederom een kippenvelmoment bezorgt.

De special guests nemen zo'n prominente rol in op het podium, dat de huisvocalisten van The Re:Freshed Orchestra een beetje op de achtergrond raken. Dat is jammer, want tijdens het duet met Phatt hoor je hoe magisch mooi Poliana kan zingen en Esperanzah blijkt tijdens een duet met MC Bundy Styx behalve over een gouden keel ook over verrassend goede rapskills te beschikken.

Omdat het orkest met haar vocalisten en special guests niet allemaal tegelijk op het podium passen, wisselen ze elkaar af. De vocalisten roepen na elk nummer een andere special guest of de MC naar voren.Omdat het orkest bij deze wisselingen niet door speelt is er geen overgang tussen de verschillende nummers, wat na een tijdje storend begint te worden Desondanks zetten het orkest en de special guests zo'n goede vibe en muzikaliteit neer, dat de sfeer er goed in zit in het uitverkochte Grounds. Voortaan op een groter podium dan maar.