Halve finalisten Band Boost bekend

The Deep direct door naar finale

Tekst en foto's: Josh van den Berg ,

Een optreden op Wantijpop, 2 dagen opnametijd, 500 CD's inclusief bijbehorend drukwerk en een interview met 3voor12 zuid-holland. Zomaar een kleine greep uit de talrijke prijzenlijst die beschikbaar is gesteld door vele sponsors voor de winnaar van Band Boost.

Dat moet vanavond ook de Dordrechtse band One Finger Policy weten, wanneer zij de vierde en laatste voorronde van Band Boost 2013 openen. De Popcentrale is aardig vol gelopen met, wat later bleek, de grote fan base van deze band. Zanger Daan Ragbourn lijkt soms wat afwezig, maar samen met zijn overige bandleden bewijzen ze dat ze terecht in de race zijn voor winnaar van Band Boost 2013. Na het optreden en een groot applaus loopt de zaal gelijk leeg, het bewijs van de grote liefhebbers van deze band.

Veelzijdig gerecht.
Een moeilijke start krijgt de band Passages voor hun kiezen, door voor een nagenoeg lege zaal te moeten spelen. De vierkoppige band uit 's Gravenzande speelt een mix van een vleugje Snow Patrol en een schepje Elbow, maar met bovenal een grote topping van Passages zelf. Viel hun muziek misschien net buiten de sfeer van de andere bands, of was er gewoonweg te weinig publiek? Aan de band zelf heeft het in ieder geval niet gelegen.

Silver Linings
Hadden we eerst in Nederland de band Jeremy's, hebben we nu Silver Linings. Als derde band mogen zij laten zien wat ze kunnen. Ondanks dat de zang van de frontvrouw Marieke Kemp niet goed te horen is in de zaal maakt de band een goede indruk bij het overgebleven publiek. De vlotte liedjes schuren tegen vrolijke punk/rock aan en tovert vrolijke gezichten in de zaal.

Niet veel later staan de 3 mannen van the Deep op het podium klaar om het publiek mee te nemen op hun muzikale reis van theatrale en stevige rock liedjes, waarbij vooral het gitaarspel erg overtuigend en strak is.

Straight Unicom
Als hekkensluiter staat Straight Unicorn op het menu. Het lijkt erop dat ook deze band zijn eigen groep familie en vrienden meebrengt, waardoor de zaal toch weer wat voller loopt.
De lekkere rock 'n roll wordt versterkt door de zang van Ivo, die qua stemgeluid wat weg heeft van Axl Rose. Het lijkt soms wat onverstaanbaar maar wel vol positieve energie, en met diezelfde energie sluiten zij deze avond af.

Het wachten is dan op de uitslag, wie gaat er door naar de halve finale en wie gaat er meteen door naar de finale? Die antwoorden laten een uur op zich wachten. Een uur te lang voor het publiek en de bandjes, maar uiteindelijk is daar dan toch de jury. De keuzes waren moeilijker dan ooit, zo geven ze aan. The Deep mag rechtstreeks door naar de finale op 1 Juni. Opener van de avond One Finger Policy mag 20 April nog één keer strijden voor een plek in diezelfde finale.

De band juicht alsof deze zojuist gehoord hebben dat zij Ahoy uitverkocht hebben. De halve finale vindt wederom plaats in de Popcentrale. Voor de grote finale zal het Energiehuis zijn deuren openen.