Popronde maakt selectie 2013 bekend

o.a. Elle, Herrek, Mark Lotterman tijdens deze editie

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Popronde 2013 vindt plaats in 29 steden door heel Nederland en heeft dit jaar ook Dordrecht en Breda toegevoegd aan de participerende steden. Popronde geeft een nieuwe lichting opkomende bands en muzikanten jaarlijks de mogelijkheid op te treden buiten de eigen regio en hun netwerk uit te bouwen.

Dit jaar waren er meer inschrijvingen voor de Popronde dan ooit tevoren, en daarmee is ook de selectie uitgebreid van 100 naar 120 participerende bands: uit de meer dan 1100 inzendingen zijn door de selectiecommissie 120 veelbelovende artiesten geselecteerd. Deze bands en muzikanten zijn een actuele afspiegeling van aanstormend talent in alle muziekgenres in Nederland en zullen in de voetsporen treden van o.a. Blaudzun, De Staat, Go Back To The Zoo, Mister & Mississippi,  Lucky Fonz III en Voicst, allen acts die eerder meededen met de Popronde voordat ze doorbraken naar een groter publiek.

De volgende artiesten uit onze regio zijn geselecteerd:

Elle

Elle, Gabrielle van Klaveren, is een Rotterdamse artiest en producer die haar muzikale reis begon als Singer/Songwriter. Al snel ging zij naast het schrijven van nummers ook produceren. Haar eigenwijze stijl werd zowel eigenzinniger als elektronischer en groeide uit tot een uitgesproken act die hevig geïnspireerd is door electro, disco, new wave en funk.

Herrek

De Rotterdamse band Herrek is een band rond zanger/ gitarist Gerrit van der Scheer. Op 15 februari kwam het debut album 'Waktu Dulu', dat vroeger in het
indonesisch betekend, uit op 'Snowstar Records'. De nummers op dit album zijn geinspireerd op de kindertijd van van der Scheer die hij op Papua doorbracht en konden al rekenen op veel lovende recensies.

Mark Lotterman

Mark is een singer-songwriter uit Rotterdam. Zijn liedjes staan bekend om rauwheid en verhalende teksten; zijn optredens om de improvisatie en variatie.
Marks verhalen zijn banaal, ontroerend, komisch en triest.

Marty Graveyard & The Working Men

Marty Graveyard, bekend als drummer/zanger van The Madd! Marty schreef ook een aantal liedjes voor dit befaamde powerpop-combo,
onder andere de singles 'I Know' en 'Step into the sun' zijn aan zijn brein ontsproten..

Na lovende recensies van de pers over zijn liedjes besloot Marty meer te schrijven en binnen de kortste keren lag er een volledig album
aan catchy gitaarpop/rock materiaal op de planken. Toen The Madd uit elkaar
ging was het dan ook de logische stap om solo te gaan en het album in spé zelf te maken!

Wolf in Loveland

Wolf In Loveland. Zo tegenstrijdig als de bandnaam, zo harmonieus klinkt de folkpop en -rock van de Rotterdamse band. De zevenkoppige groep is opgetrokken rond de pas 20-jarige singer-songwriter Jan Minnaard, die de Zeeuwse Belofte en medio 2012 ook de Grote Prijs van Zuid-Holland (categorie singer-songwriter) op zijn naam schreef.

Bekijk de gehele selectie van de popronde op de website