Cd-recensie: Luik - Owls

Perfect om het nieuwe jaar mee te beginnen

Lodewijk Hoebens ,

Zo snel kan het gaan. Sinds begin december zit je bij Snowstar Records ( I Am Oak, Kensington), komt de volgende maand je debuutplaat uit. Het mooie is dat deze periode perfect geschikt is voor ‘Owls’, het debuut van LUIK.

Met de vele feestjes in december zijn er natuurlijk de nodige hangovers en laat het Rotterdamse viertal daar nu uiterst geschikte muziek voor maken. Negen melodieuze, laid-back liedjes. Rustgevende muziek met de zachte stem van zanger Lukas Dikkens. Vanaf opener All of My World kabbelt het album lekker verder tot en met afsluiter By & By. 

Dit laatste nummer stond eerder op hun EP ‘Are You Lonesome Tonight’ uit 2010. A Fool, These Man May Grow en Were Both Exterminated waren ook al eerder te horen. De EP is, zoals de titel aangeeft, gebaseerd op de bekende hit van Elvis Presley. De invloeden van de King zijn zeer duidelijk te herkennen in de songs van deze jonge band.
 
Jammer dat er buiten geen sneeuw ligt, met de ogen dicht waan je jezelf wel in een warme winterwereld. De harmonieuze gitaarloopjes en het rustgevende slagwerk zorgen voor extra cachet. Af en toe is er wat up tempo te bespeuren, maar het blijft allemaal binnen de perken. Saai wordt het echter nergens. De nummers tonen op de juiste momenten hun kracht.
 
De bedoeling is om je veertig minuten in vervoering te brengen. Sluit je ogen en luister bijvoorbeeld hoe de titeltrack dankzij een leuk intermezzo overgaat naar het promonummer A Fool. Deze song is duidelijk de kern van de plaat en een mooi piek waarin alle muzikale melodieën even samen komen.
 
Het gehele debuut heeft een duidelijke kop en staart en zit vol rustgevend lekkers. Perfect om het nieuwe jaar mee te beginnen en je relaxed voor te bereiden op het witte winterweer dat nog gaat komen.