Tips van de week

3voor12 Zuid-Holland beveelt aan

Redactie 3voor12 Zuid-Holland ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

Roosbeef
 
De eigenzinnige zangeres Roos Rebergen (Roosbeef), valt op door haar vindingrijke Nederlandstalige liedjes. Het tweede album ‘Omdat Ik Dat Wil’ is heftiger dan haar debuutalbum en geeft meer ruimte aan de begeleidingsband van Roos. Verwacht in LantarenVenster liedjes over liefde, verlangens en het leven. Duende Ariza Lora, frontman van The Death Letters,  is deze avond supportact.
 
Vrijdag 24 februari, LantarenVenster, €14,--
 
 
New Cool Collective
 
New Cool Collective heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Al sinds 1994 staat deze band bekend om zijn unieke mix van jazz, dance, latin en salsa, afrobeat, boogaloo. In Grounds komen ze in de compacte formatie met de acht muzikanten Benjamin Herman, Anton Goudsmit, Joost Kroon, Frank van Dok, Willem Friede, Jos de Haas, Leslie Lopez en David Rockefeller. Een avond met New Cool Collective staat garant voor een feestje!
 
Zaterdag 25 februari, Grounds, €12,--
 
 
High School Music Competition (voorronde)
 
De strijd om de High School Music Competitition te winnen is weer losgebarsten. Verschillende acts, waarvan de bandleden niet ouder zijn dat 19 jaar, strijden in vier categorieën om deze felbegeerde plek. In Worm vindt zaterdagmiddag de voorronde plaats. Het belooft een spannende middag te worden, met zeer talentvolle bands.
 
Zaterdag 25 februari, WORM, €5,--
 
 
Club 3voor12 Zuid-Holland met Afka en LUIK
 
Zondag is het weer tijd voor een gloednieuwe editie van Club 3voor12 Zuid-Holland. Voor deze editie hebben we twee fijne bands weten te strikken. Achter Afka gaat Aafke schuil een singer songwriter/performer die met muzikant/producer Adriano DiTamorra een EP heeft opgenomen vol met indierock/synthpop. Daarnaast staat LUIK op het programma. Deze band heeft al het prachtige album Owls uitgebracht, dat vol staat met melancholische/melodieuze indiepopliedjes. Kortom een avond waar je bij moet zijn en die uiteraard gratis is.
 
Zondag 26 februari, Rotown, gratis.
 
 
Submotion Orchestra
 
Submotion Orchestra is een van de meest interessante en originele opkomende bands uit de UK van dit moment. De band, bestaande uit zeven multi-instrumentalisten, brengt muziek die zich het beste laat omschrijven als een combinatie van dubstep, ambient electronica en jazz. In BIRD heb je woensdag de kans deze band op volle sterkte te bewonderen.
 
Woensdag 29 februari, BIRD, €12,--