Club3voor12 Rotterdam/Drechtsteden introduceert: Neon Rainbows

Zondag 11 september in Rotown

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Het nieuwe clubseizoen van 3VOOR12 Rotterdam/Drechtsteden gaat weer van start. Op zondag 11 september is de kick-off met de albumpresentatie van Neon Rainbows en een optreden van My Corduroy Life. Neon Rainbows stelt zich hier even voor.

Zondag 11 september in Rotown

Het nieuwe clubseizoen van 3VOOR12 Rotterdam/Drechtsteden gaat weer van start. Op zondag 11 september is de kick-off met de albumpresentatie van Neon Rainbows en een optreden van My Corduroy Life. Neon Rainbows stelt zich hier even voor.

Stellen jullie jezelf eens voor!

"Wij zijn Neon Rainbows. Neon Rainbows wordt soms ten onrechte gezien als de doorstart van onze oude band Feverdream. Alhoewel Arnold van de Velde nog even tantrisch op de pannen beukt en René van Lien nog even gepassioneerd blèrt en giert, is de versterking van Arnoud van der Zijden (de onbekendste allround van Nederland) op gitaar en als componist en Youri Seidler die wel heel creatieve basloopjes bedenkt, uniek genoeg om over ‘een nieuwe band’ te spreken."

Wat voor muziek kunnen we van jullie verwachten?

"De angry teens zijn al lang voorbij, de zoektocht naar ‘het ik’ van de twintigerstijd ook. de meeste bands zijn al lang uit elkaar en de muzikale broeders en zusters hebben hun gitaren al lang aan de wilgen gehangen. Ze hebben kinderen gekregen, verantwoordelijke banen of allebei…

Bands van dertigers zie je niet vaak. Nou ja, in Nederland dan… (Surinaams-hindoestaanse bruiloftbands niet meegeteld, hun leden kunnen, zo lijkt het, niet oud genoeg zijn). Bandje spelen is hier eigenlijk iets voor ‘de jeugd’ en de Nederlandse equivalenten van stokoude collega’s uit het buitenland (Sonic Youth, de Beastie Boys, al Ian Svenonious’ bands en natuurlijk de Stones) zijn minstens niet half zo interessant (Brood, zo dood als ie is, was op muzikaal gebied eigenlijk al een herhaling van een herhaling van een herhaling en Guy Tavares, de Haagse fatalistische Voodoo prins mag je eigenlijk niet meerekenen. Dat zou hij zelf in elk geval helemaal niet prettig vinden…

Tja en als je alles al gezien hebt met je tiener- en twintigersbandjes (een greep uit de geschiedenis; Feverdream, The Solo Men Only, the Hands, Oil, De Vogels, At No Bikini Beach en Model Fuckers) en overal hebt getourd en op elk podium in Nederland waar je wilde staan, hebt gestaan dan maak je eigenlijk alleen nog maar muziek voor het muzikale en kan dat hele ego-ding je eigenlijk al wel gestolen worden.

Zou je denken! Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Voor een band is een midlifecrisis eigenlijk het tegenovergestelde als die van de typische kantoorklerk. Droomt de één van secretaresses neuken en er daarna gelijk op je motorfiets vandoor scheuren, zo fantaseert de ander voorzichtig over een leven in de buitenwijk en sowieso ‘een secretaresse’. Neon Rainbows worstelt, komt boven, glijdt uit, maakt vervolgens nieuwe plannen, miscommuniceert er op los en doet vervolgens wat we altijd al deden: dromen, spelen, ruzie maken, opnames maken, samen lachen, plaatje uitbrengen, busje inladen… het lijkt eigenlijk nog steeds wel op een band. Door de wol geverfd en nog altijd niets geleerd."

Wat zijn jullie toekomstplannen?

"Nou als je naar een planning vraagt dan komt dus 11 September de debuut plaat “ An Idea For A Plan”  uit op Subroutine Cares,  een gelimiteerde 180gr vinyleditie met een prachtig ontwerp van Suus Allewelt. In Rotown wordt dan een feest gevierd zoals nooit tevoren. Verder gaan we in oktober/november naar Italië voor een paars shows met onze vrienden van Three In One Gentlemen Suit, die ook een plaat op Subroutine uitbrengen. Een te gekke band die Nederland echt moet gaan zien.  En in februari doen we een langere toer door Italië en Spanje. Ook is er het idee om wellicht een split EP met onze vrienden van Organisms te doen.  Arnold is net klaar met het opnemen van hun plaat en deze word nu gemixt. We gaan gewoon verder met het maken van nieuwe plannen, miscommuniceren en doen we vervolgens wat we altijd al deden: dromen, spelen, ruzie maken, opnames maken, samen lachen, plaatje uitbrengen, busje inladen… het lijkt eigenlijk  steeds meer op een band. Door de wol geverfd en nog altijd niets geleerd."

Neon Rainbows speelt zondag 11 september op Club3VOOR12/Rotterdam-Drechtsteden in Rotown. Entree is GRATIS!