Win kaarten voor Silver Apples in WORM

Silver Apples is nog steeds verdomd actueel

Redactie 3voor12Rotterdam/Drechtsteden ,

Ben je nog niet in het nieuwe pand van WORM geweest? En heb je toevallig heel veel zin om de grondleggers van psychedelische electro te gaan zien? Dat kan!

Silver Apples is nog steeds verdomd actueel

Ben je nog niet in het nieuwe pand van WORM geweest? En heb je toevallig heel veel zin om de grondleggers van psychedelische electro te gaan zien? Dat kan! Wij mogen drie maal twee kaarten weggeven voor deze toffe show op maandag 7 november in WORM!

Alles dat je hiervoor moet doen is mailen naar prijsvraag3voor12@gmail.com met als onderweg 'Silver Apples!' en jij maakt kans op een setje tickets!

We verloten de tickets onder de inzenders, winnaars zullen zondagavond 6 november bericht krijgen. Je kunt meedoen tot zondag 12:00 's middags!

1967: Silver Apples is het duo Simeon Coxe III (zang) en Danny Taylor (drums). Simeon bespeelt een zelf gebouwd instrument dat zich als handelsmerk van het tweetal ontpopt. De 'Simeon' bestaat uit 9 audio oscillatoren die via 86 bedieningstoetsen door Simeon wordt bespeelt. Ze zijn hun tijd ver vooruit en ondanks dat er kleine successen geboekt worden is de mensheid nog niet klaar voor het Silver Apples geluid: elektronisch gegenereerde melodieën, interstelaire brommen en pulserende ritmes in een pop jasje. In de daarop volgende decennia worden de ideeën van het duo gretig overgenomen door o.a. Suicide, Spacemen 3, Laika en Add N to (X). De lijst artiesten die schatplichtig zijn aan de Silver Apples heeft inmiddels de lengte van een pleerol. Silver Apples klinkt nog steeds verdomd actueel. Zet een nummer op tijdens een willekeurige party en ze valt altijd op z'n plaats. Danny Taylor stierf in 2005, Simeon zal solo optreden.