Club 3voor12Rotterdam/Drechtsteden introduceert: Bloomfield

Zondag 13 november 2011 in Rotown

Interview: Florian Pak ,

Op zondag 13 november is het tijd voor een gloednieuwe editie van club 3voor12Rotterdam/Drechtsteden met Bloomfield en Feaver. Wij stellen alvast de bands aan je voor.

Zondag 13 november 2011 in Rotown

Stellen jullie jezelf eens voor!

Bloomfield is eind 2006 opgericht door Ilja en Chris en enkele leden van hun vorige bands. Al vanaf het begin was het behoorlijk duidelijk waar we muzikaal heen wilden: melancholische pop/rocksongs met de nodige dynamiek. Met de band hebben we inmiddels aardig wat optredens gedaan, met als voorlopig hoogtepunt de finale van de Grote Prijs van Zuid Holland eerder dit jaar. Een ander hoogtepunt was de Radiohead tribute in Rotown deze zomer. Voor een afgeladen Rotown de songs van onze favoriete band spelen, die op sommige momenten uit volle borst werden meegezongen door het publiek. Dat was erg bijzonder en smaakte zeker naar meer, dus wie weet….
We hebben met Bloomfield een aantal bezettingswisselingen achter de rug, maar sinds een kleine twee maanden hebben we wat ons betreft de definitieve samenstelling te pakken. Met deze samenstelling willen we er echt voor gaan. En Rotown krijgt de 13e de primeur!

Wat voor muziek kunnen we van jullie verwachten?

Zoals hierboven eigenlijk al verklapt: melancholische pop/rocksongs met een belangrijke rol voor de dynamiek. Sinds we in de huidige samenstelling spelen sijpelen er hier en daar wel wat nieuwe invloeden naar binnen, maar in de kern blijven het toch melancholische pop/rocksongs.

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Met deze samenstelling willen we er het maximale uithalen. We gaan ons allereerst vooral focussen op het schrijven van nieuwe songs en het opnemen daarvan. En dan hopen we begin volgend jaar met nieuw materiaal naar buiten te kunnen treden. Wat ons betreft gaan we daarna vooral veel optreden en onszelf in de kijker spelen. De vorige EP werd erg goed ontvangen door de critici, de nieuwe songs moeten minstens evenveel indruk gaan maken. En we staan te popelen om de nieuwe songs met iedereen te gaan delen!