Gevarieerde avond in Baroeg met The Pharaohs, The Firm, Bates Motel en The Strangers

Punk, Skins en Psycho's worden op hun wenken bediend

Tekst: Eelco Schippers ,

In Baroeg vond vrijdag 6 mei een gevarieerde rockavond plaats. Met punk, oi! en psychobilly op het menu werd het publiek getrakteerd op een fijn avondje raggende mannen.

Punk, Skins en Psycho's worden op hun wenken bediend

Het Arnhemse Bates Motel mag op vrijdag 6 mei openen in een wel heel matig gevulde Baroeg. De nog jonge bandleden laten zich echter niet kennen en werken enthousiast hun setlist af. Muzikaal houdt de band het midden tussen Peter Pan Speedrock en Napalm Death, met een vleugje emo. Vooral dat laatste element zal de jongere luisteraar ongetwijfeld kunnen bekoren, maar de aanwezige punk en skins lopen hier niet warm voor.

De mannen van The Firm spelen een thuiswedstrijd en dat is te merken, het is direct een stuk drukker in de zaal. De bandleden hebben deze band in 2008 opgericht om de Rotterdamse skinhead beweging nieuw leven in te blazen en getuige het feit dat hun eerste CD inmiddels het levenslicht heeft gezien dreigt dit nog te gaan lukken ook. De zaal wordt getrakteerd op lekkere recht-toe-recht-aan jaren ’80 oi! met maatschappij kritische en workingclass teksten en dat slaat prima aan vanavond. Al met al een band met potentie!

The Strangers mogen vanavond als derde band het podium betreden. Aan de kapsels van de heren blijkt direct wat ze ons gaan voorschotelen: een fijn potje psychobilly! De heren geven een ontspannen show weg, er wordt gedanst, de jarige contrabassist wordt gefeliciteerd en hun hit ‘Crazy Naked Sex’ doe de rest. Goeie band!

Als headliner The Pharaohs begint blijkt dat dit voor een aantal bezoekers niet de hoofdact is, het is aanzienlijk rustiger dan bij voorgaande twee bands. Op de website van de Baroeg stond aangekondigd dat het om een Amerikaanse band gaat, maar de op leeftijd zijnde zanger/gitarist meldt hij een Brit is en vanavond een Duitse drummer en een Nederlandse contrabassist heeft meegenomen. Laatstgenoemde is een werkelijke alleskunner, want behalve contrabas bij The Pharaohs was hij eerder vanavond drummer bij Bates Motel en gitarist bij The Strangers! Het feit dat het wat rustiger is geworden in de Baroeg deert de mannen geenszins, ze geven een strakke, professionele show weg waaruit goed naar voren komt dat de oorspronkelijke band in de vroege jaren ’80 is opgerichts. Qua songs geeft de band dan ook een stukje geschiedenisles op het gebied van rockabilly/psychobilly!