Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Dag van de literatuur

In De Doelen vindt donderdag de twaalfde editie plaats van de Dag van de Literatuur. Dit is een literair festival voor middelbare scholieren. Maar liefst dertig schrijvers, waaronder Kader Abdolah, Herman Brusselmans, Renske de Greef en Ernest van der Kwast zijn te zien in maar liefst veertien zalen en op acht podia. Natuurlijk is er ook muziek van onder andere Roufaida en Pluk en Lucky Fonz en de Felle Kleuren.

Donderdag 17 maart, De Doelen

Stef Kamil Carlens

Stef Kamil Carlens speelde in dEUS en is bekend als de frontman van Zita Zwoon. Hij geeft in Europa slechts een paar exclusieve en intieme optredens. Een man met zijn gitaren en een heel veel bijzondere songs, waarin blues, folk, Franse chansons en zigeunermuziek in te herkennen is.

Donderdag 17 maart, LantarenVenster, 14 euro

MusicMinistry Popquiz

De popquiz wint steeds meer aan populariteit en in Café-restaurant Merz te Dordrecht wordt dit regelmatig terugkerende evenement ook zeer goed bezocht. In twee uur tijd komt de gehele popgeschiedenis voorbij. Het enige wat nodig is, is een team van maximaal 4 personen en een gezonde dosis muzikale kennis.

Donderdag 17 maart, Café-restaurant Merz, 2,50 euro

Bibelot Band Boost

Het is alweer tijd voor de halve finale van de Bibelot Band Boos, de bekendste bandwedstrijd van de Drechtsteden! Bastaart, To Heaven Earth Is Hell, Bridgehound, Straight Unicorn en Fixus zullen de strijd met elkaar aanbinden om de publieks of jury stem te bemachtigen en in de finale te belanden! Kom je favoriet dus steunen!

Zaterdag 19 maart, Bibelot, 5 euro