Duncan Idaho op Wantijpop

Duncan Idaho klinkt op zijn best als ze gewoon doen waar ze goed in zijn.

Tekst: Leen Steen, foto's: Megin Zondervan ,

Het devies: die kiem van een eigen sound uitbouwen en qua uitvoering te perfectioneren.

Duncan Idaho klinkt op zijn best als ze gewoon doen waar ze goed in zijn.

Wie/wat/waar: 
Duncan Idaho op het regiopodium van Wantijpop. 

Muziek: 
Poprock 

Goed: 
Duncan Idaho klinkt op zijn best als ze gewoon doen waar ze goed in zijn en dat is nummers ten gehore brengen die doen denken aan het werk van the Brady Bunch en the Cassidys. Je moet er natuurlijk van houden en het vergt misschien nog iets meer kunnen dan de band vandaag tentoonspreidde want de samenzang was niet altijd bepaald zuiver en dat is in een genre als dit wel een noodzaak.. 

Minder: 
Duncan Idaho zegt beïnvloed te zijn door o.a. the Beatles, the Doors en Queens of the Stoneage. Die vergelijkingen slaan de plank echter volledig mis. Nu speelden ze wel een nummer van QOTSA, maar dat zorgt er niet voor dat hun eigen werk daarop gaat lijken. Een draak van een cover was het ook nog; doe je publiek een lol en gooi dat nummer eruit. Deze band is niet al te ruig, en dat is echt geen schande. Het is wél erg als je gaat doen alsof. 

Conclusie: 
Ik had het idee dat als deze band de kans zou krijgen om twee jaar elke week 2x op te treden er nog iets verassend goeds uit zou kunnen komen, maar voorlopig betekent het terug naar de oefenruimte en is het devies die kiem van een eigen sound uitbouwen en qua uitvoering te perfectioneren. 

Cijfer: 
6