Even voorstellen: As The World Burns

Lokale bands op Rock 'n Ramps

Tekst: Kim Raven ,

De tweede editie van Rock 'n Ramps is op zaterdag 9 juli in Vlaardingen, wij introduceren As The World Burns.

Lokale bands op Rock 'n Ramps

Wie zijn jullie en wat voor een muziek maken jullie?

We zijn Mark en Michiel (Skipp voor intimi), uit Rotterdam en Vlaardingen. We wonen praktisch in De Muziekfabriek in Vlaardingen. We zijn een drummer en bassist, die met z'n tweeën harder komen dan de meeste 5-koppige metalbands. We worden veel dingen genoemd; Noiserock, Bulldozercore, etc... Het is lastig te plaatsen. We laten ons vooral inspireren door andere duo's als Death From Above 1979 en Lightning Bolt. Denk Drum 'n Bass, maar dan gespeeld door Motörhead.

Festival of clubshow?

We spelen dit weekend ons eerste festival, en hebben hier hoge verwachtingen van. Wat ik wel weet is dat onze muziek net als shotguns en handgranaten goed werkt in kleine ruimtes,en we gaan dit weekend zien hoe goed het werkt 'in the field.' Een van onze hardste shows was in Leiden in een zaal zo groot als een woonkamer.

Waarom is het tof om op Rock ’n Ramps te staan?

Omdat het een lokaal en relatief jong festival is, en god knows wat er met zulke initiatieven gaat gebeuren gezien wat ze in Den Haag allemaal in hun hoofd halen.

Op welk festival zou je het allerliefst (ooit) nog eens willen spelen?

Momenteel pakken we wat we pakken kunnen, dat klinkt misschien needy, maar we zijn niet zo'n makkelijke band om te programmeren. We willen vooral spelen. Maar om antwoord te geven op je vraag, iets in de lijn van Metropolis of zou te gek zijn, maar het is denk ik niet de soort muziek voor dagjesmensen dus we zoeken meer in de onafhankelijke en meer experimentele festivalletjes.