Heidegger: Het nieuwe Rotterdamse podium

Mit die erste editie von Flip Zeit, es war ganz geil.

Tekst: Elmer Bosshard Foto's: Robert Tjalondo ,

Het nieuwe Rotterdamse podium Heidegger zag afgelopen donderdag het licht met de eerste editie van Flip Zeit; Rotterdams nieuwste donderdagavondfeestje.
Een geweldige opening en eerste editie; er werd meteen geknald met Mischu Laikah en Doktor Disko Show voor het live vermaak en Club lePOP en Madame Pompidou voor het plaatjesdraaien.

Mit die erste editie von Flip Zeit, es war ganz geil.

Het nieuwe Rotterdamse podium Heidegger zag afgelopen donderdag het licht met de eerste editie van Flip Zeit; Rotterdams nieuwste donderdagavondfeestje.
Een geweldige opening en eerste editie. Er werd meteen geknald met Mischu Laikah en Doktor Disko Show voor het live vermaak en Club lePOP en Madame Pompidou voor het plaatjesdraaien.

Bij aankomst bleek dat de politie en brandweer al een kijkje hadden genomen en de show buiten voor de deur vroegtijdig hadden stopgezet. Verder was er gelukkig wel vertrouwen in de rest van de avond.

Binnen lijkt het wel een kraakpand: wc’s die half waren geïnstalleerd en de zaal was een grote, open ruimte met houten vlonders, houten kasten, houten podium en houten plafond. Nog geen likje verf te bekennen, maar dat maakt de locatie eigenlijk des te toffer.

Met een opkomst van dik vijfhonderd man kon Mischu Laikah Rotterdam overtuigen van haar kunnen. Pop, rock, r&b, caribbean en een stem van jewelste. Op het podium werd de toon gezet voor de rest van de avond met een denderende en energieke show; het was onmogelijk je niet te laten meevaren op haar stem en de heerlijke beats van haar band. Om een omstander maar te citeren: “Dit is echt facking vet!”

Hoewel de geluidsinstallatie nog aan verbetering toe is, kon dit de avond niet deren, want mensen hadden het gewoonweg naar hun zin. Tussen de acts door nam de DJ het over om het publiek bezig te houden tot aan de volgende act. Hoewel dit redelijk goed was, bezigde iedereen zich toch voornamelijk met bier drinken en netwerken.

Het feest werd duidelijk doorgezet toen Doktor Disko Show het podium betrad. Twee mannen gaven de kick-off met vette beats die praktisch iedereen aan het dansen kregen; funk, house en disco, wat wil je nog meer? Een paar nummers hiervan en je hebt geen fitness meer nodig. Halverwege de show voegden drie extra leden zich erbij en creëerden een waanzinnige live act; met een heerlijke opbouw en explosieve climax bereikte Doktor Disko Show de top van de avond. Zelfs het publiek werd uitgenodigd mee te dansen op het podium, een waar feestje!

Rond 02:00 was het afgelopen en liep de zaal langzaam leeg. Een beetje opruimen, nog wat naborrelen en genieten van een hele goede avond.

Rotterdam is een podium rijker en, in de nasleep van het Urban Podium en WATT, is dit precies wat nodig was. Met Flip Zeit is de donderdagavond in ieder geval gezet, nu maar hopen dat Heidegger haar belofte kan waarmaken en de andere zes dagen weet te verkopen, al zal dat wel lukken.