Kings Crossing redt de avond in Exit

Carpet Baggers speelt niet en Ship Of Fools is niet compleet

Tekst: Kim Raven Foto's: Dick Slottje ,

De vrijdagavond met alleen maar lokale bands in Exit start helaas wat minder enthousiast dan zou moeten. Twee van de drie bands zijn niet aanwezig, vanwege ziekte. En ook zijn er maar een handjevol bezoekers. Gelukkig redt Kings Crossing de avond.

Carpet Baggers speelt niet en Ship Of Fools is niet compleet

De avond zou rond half tien starten, maar al snel blijkt dat The Carpet Baggers niet aanwezig zijn en dat Ship Of Fools niet compleet is. Na lang wachten, begint om half elf dan eindelijk de zanger van Ship Of Fools een aantal liedjes in zijn eentje met zijn gitaar te spelen.

Het klinkt best mooi, maar Robin den Drijver kan het publiek niet echt overtuigen. Hij vertelt bij elk liedje dat het over 'proberen' gaat en komt heel zenuwachtig en podiumschuw over. Het ziet er naar uit dat hij zonder de rest van de band niet in zijn element is, logisch, normaal treed hij natuurlijk niet in zijn eentje op. Het publiek kan zijn liedjes waarderen.

Niet veel later is het de tijd voor de Delftse band Kings Crossing. Er is inmiddels iets meer publiek binnengekomen en de band kan van start. Het is een energiek, maar kort optreden. Zanger Daan roept blij dat dit een speciaal optreden is. "Het is het eerste optreden met onze nieuwe bassist Jurrian, dus als het wat gammel klinkt, maar natuurlijk klinkt het helemaal niet gammel, " grapt hij. De band doet erg zijn best het kleine beetje publiek mee te krijgen, maar het lukt ze niet, ondanks dat Daan heel vaak door het publiek loopt om de interactie op te zoeken. Ze spelen strak, geen valse noten, de show rockt. Deze rockband verdient veel meer publiek om het feestje compleet te maken, maar ze hebben wel deze ietwat in de soep gelopen vrijdagavond helemaal goed gemaakt.