Tips van de week

3voor12Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Nueva Manteca

Het nieuwe project van Nueva Manteca heet Chicano Rock. Het is een ode aan de latin rock van de jaren ’70 met als één van de grote inspiratie bronnen Carlos Santana. Afro-Cubaanse ritmes gecombineerd met rockmuziek en dito gillende gitaren en strakke blazers aangevuld met een hammond sound. In Grounds zal Nueva Manteca spelen in originele formatie, aangevuld met gitarist Ed Verhoeff en toetsenist Arno Krijger.

Donderdag 6 december, Grounds, € 5,--

  

Pien Feith & Alamo Race Track

Pien Feith én Alamo Race Track voor de prijs van één. Veel beter zal het deze maand niet meer worden. Pien Feith staat bekend om haar heftige, dansbare porocksongs, waarin electronica ruimschots aanwezig is. Alamo Race Track behaalde met "Unicorn Loves Deer' al lovende kritieken en het album met prachtige poprockliedjes is zelfs in Amerika al opgemerkt. Pien Feith geeft deze avond ook een bijzonder kleedkamerconcert voor een handjevol bezoekers. Als je een kaartje koopt en het concert aanbeveelt op Facebook, ben jij misschien wel één van de gelukkigen.

Vrijdag 9 december, LantarenVenster, €14,--

 

Locals Rock!

Wat hebben Life's Too Short For Us, This City Shines en Monomania met elkaar gemeen? Het zijn alle drie locale bands en ze spelen op de Locals Rock-avond in de Popcentrale. Energieke pop punk, ruige gitaren en smerige bass-sounds verzorgen de Dordtse aftrap van het weekend. En zo hoort het!

Vrijdag 9 december, Popcentrale, € 5,--

 

 Roffa Swingsalon

Als je op zondag nou toevallig niet heel brak bent, en zelfs zin hebt in wat lichaamsbeweging, begeef je dan direct naar BIRD! Om 14:00 's middags kun je deelnemen aan de intro workshop swingdansen. Ja echt! Katja van Studio Ka-Motion geeft deze workshop en iedereen is welkom, solo of met je partner dat maakt niets uit. Break a sweat!

Zondag 11 december, BIRD, € 5,--

 

The Men & Adolf Butler & Sex Drive

The Men heeft zijn roots in Brooklyn en zijn met hun drie songwriters bijna meer componisten dan muzikanten. Ze blazen nieuw leven in het hardcore genre met hun briljante nummers die even rauw klinken als MC5. Vandaag beginnen ze aan hun Europese tour en Exit heeft het voor elkaar de heren op hun podium te krijgen. Vergezeld door Adolf Butler en Sex Drive een nu al legendarische avond.

Maandag 12 december, Exit, € 9,--