Band Boost 2012: JR & The Mutations

"We spelen geen standaard pop repertoire en elk nummer heeft een eigen en verschillend karakter"

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

De Band Boost 2012 is een samenwerking tussen de Popcentrale en Bibelot. De voorrondes vinden vanaf 17 december 2011 plaats in de Popcentrale, de finale in Bibelot. Wij stellen alvast de deelnemers aan je voor.

"We spelen geen standaard pop repertoire en elk nummer heeft een eigen en verschillend karakter"

De Band Boost 2012 is een samenwerking tussen de Popcentrale en Bibelot. De voorrondes vinden vanaf 17 december 2011 plaats in de Popcentrale, de finale in Bibelot. Wij stellen alvast de deelnemers aan je voor. Dit keer JR & The Mutations.

Wie zijn jullie en waar kennen we jullie van?

Wij zijn Joey Retro and the Mutations. Vijf muzikanten uit Rotterdam op weg naar de top. Degene die ons kent heeft ons vast in Rotown gezien.

Omschrijf je muziek voor iemand die jullie nog nooit gehoord heeft:

Kort door de bocht spelen JR and the Mutations Pop/Rock. De muziek bevat echter een mix van allerlei invloeden. Hoewel de nummers pop/rock based maar hebben dankzij de verschillende achtergronden van de muzikanten allerlei speciale accentjes gekregen.

Waarom gaan jullie de Band Boost winnen?

Originaliteit en diversiteit. We spelen geen standaard pop repertoire en elk nummer heeft een eigen en verschillend karakter. Daarnaast staan er vijf individuen op het podium met de neuzen de zelfde kant op maar de rug naar een andere muur….

Hoe gaan jullie de wereld veroveren?

Wederom originaliteit en diversiteit. Er bestaat tegenwoordig zoveel kruisbestuiving in de muziek en elk oor houd van verschillende stijlen. Hier maken wij gebruik van. Door divers te zijn gaan we een groter publiek aanspreken en blijft het verassend om naar ons te luisteren.

Komende shows/plannen:

In december hebben we een aantal verschillende dingen op de agenda staan. Zoals een gig op een Rotterdams Radio station, de opnames van een promo EP en een set in Exit Rotterdam. In het nieuwe jaar hebben we tot nu toe nog geen bevestigde optredens.


Voor meer info check de site www.jrandthemutations.com