Rotown's Finest kan zich meten aan Alice In Chains in Rotown

De band zorgt voor een enthousiast publiek en een goede sfeer

Tekst: Willemijn de Koning ,

De broers Bart en Jos Hoevenaars zijn bekend in Rotown. Ze zijn vaak met hun bands Mono en Sir lan of The New Earth Group te vinden op dit poppodium in Rotterdam. Daarnaast doen ze regelmatig mee aan gelegenheidsformaties, zoals vanavond met Friso van Wijck (drums) en Matthijs Felix (bas). Deze vier jongens staan vanavond in Rotown om een tribute te spelen aan Alice in Chains.

De band zorgt voor een enthousiast publiek en een goede sfeer

Rotown staat deze zomeravond al vol met gezellig publiek als Rotown’sfinest nog niet eens begonnen is. Iedereen heeft een drankje in de hand en de sfeer is goed. Het is ook niet erg dat de muzikanten iets later beginnen dan gepland; iedereen lijkt het al verwacht te hebben.

De broers Bart en Jos Hoevenaars zijn dan ook al bekend in Rotown en graag gezien. Ze zijn vaak met hun bands Mono en Sir lan of The New Earth Group te vinden op dit poppodium in Rotterdam. Daarnaast doen ze regelmatig mee aan gelegenheidsformaties, zoals vanavond met Friso van Wijck (drums) en Matthijs Felix (bas). Deze vier jongens staan vanavond in Rotown om een tribute te spelen aan Alice in Chains.

Met het nummer 'Nutshell' wordt de avond iets te langzaam ingeleid,maar met nummers als 'Junkhead' en 'Sick Man' maken ze dit weer helemaal goed. Deze band weet duidelijk hoe ze moeten spelen. Het publiek is enthousiast; hoofden en monden bewegen mee met de muziek. Vrijwel alle bekende nummers van Alice in Chains komen voorbij zoals 'Them Bones', 'Damn That River', 'Would?', 'Rooster', 'Dirt' en 'Rain When I Die'. Veel nummers zijn afkomstig van het album 'Dirt'. De band had wat gevarieerder mogen spelen met nummers van andere albums van Alice in Chains als 'Jar of Flies' en 'Facelift'. Maar wat ze spelen, spelen ze goed. Op een hoog stuk in 'Rooster' na dat de zang net niet haalt, hebben de muzikanten zich zeker kunnen meten aan Alice in Chains. En daar geniet het publiek van, want dat vraagt maar liefst om drie toegiften.

Maar aan elke avond komt een eind. Tegen de zin van het publiek in, stopt Rotown’s Finest met een zeer geslaagd tribute aan een van de meest  invloedrijke rockbands van de jaren ’90.