Geen toekomstmuziek van The Russian Futurists

Nog veel werk aan de winkel

Tekst: Marin van Campen, Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Matthew Adam Hart is The Russian Futurists. Voor live-optredens neemt hij echter wel een band mee om hem te versterken. Zo ook op Motel Mozaïque. Maar of het meegenomen trio, een zangeres, toetsenist en drummer, ook werkelijk een versterking is...

Nog veel werk aan de winkel

Matthew Adam Hart is The Russian Futurists. Voor live-optredens neem thij echter wel een band mee om hem te versterken. Zo ook op Motel Mozaïque. Maar of het meegenomen trio, een zangeres, toetsenist en drummer, ook werkelijk een versterking is...

GEZIEN:
The Russians Futurists, Motel Mozaïque, Schouwburg Kleine Zaal, 9 april 2011

MUZIEK:
Synthpop met sterke eighties invloeden en een snufje hiphop. Een project van de Canadees Matthew Adam Hart.

PLUS:

Het plezier en het enthousiasme spatten van het podium af wanneer The Russian Futurists van start gaan. De Canadese synthpop slaat goed aan en nodigt uit tot dansen. Een groepje bezoekers waagt zich dan ook aan een dansje en er wordt triomfantelijk meegeklapt. Het komt vaak charmant over als een buitenlandse artiest Nederlands probeert te praten. Ook Hart laat horen geoefend te hebben en gooit zijn complete Nederlandse woordenschat de zaal in. Dit behelst gelukkig meer dan alleen “dankjewel” en de vieze woorden laat hij achterwege.

MIN:
Naast de innemende Nederlandse woorden houdt de gehele band wel van een praatje tussen de nummers door. Dit haalt echter het tempo uit hun eigen vlotte muziek. De zangeres van dienst was erg zenuwachtig en kwam over als een basisschoolmeisje dat voor het eerst in een microfoon moest zingen. Dit had tot resultaat dat haar zang geregeld onzuiver was. Iets wat vooral in het enige duet duidelijk naar voren kwam.

CONCLUSIE:
De muziek van The Russian Futurists was aangenaam, maar miste net dat beetje ‘oomph’. Iets wat opgelost kan worden door meer hiphop hieraan toe te voegen. Het enthousiastme van de band kon de onzuiverheid van de zangeres niet verbloemen. Volgende keer dus gewoon een andere dame inhuren die wel goed kan zingen.

CIJFER:
5,5