Daisy Cools en 'de wolf' trekken veel bekijks tijdens clipopnames in Parijs

Rotterdamse zangeres vindt inspiratie in de Franse hoofdstad

Tekst: Daisy Cools Foto's: Daniël Baggerman & Jessica de Ligt ,

Rotterdamse singer/songwriter Daisy Cools schreef voor haar nieuwe EP The Paris File alle liedjes in de Franse hoofdstad. Logisch dat de clip voor de single Be Good ook daar geschoten moest worden. Lees hier haar verslag van een weekend filmen in Parijs en bekijk het eindresultaat.

Rotterdamse zangeres vindt inspiratie in de Franse hoofdstad

Hoe zou het zijn om langere tijd in Parijs te zijn en daar liedjes te schrijven? Ik besloot er achter te komen en ging in de winter 2010 voor 2 maanden naar deze stad. Samen met vriend/drummer Marco Lodders huurde ik een appartement in de wijk Belleville. Na een paar weken metro in metro uit, jammen in cafés en complete vrijheid (wat is er beter?), bleek de stad en vooral ‘onze’ wijk, een zeer fijne plek om te schrijven. Bovendien kreeg ik daar het idee om een EP te maken met daarop de in Parijs geschreven liedjes: 'The Paris File'.

Sterker nog, het idee ontstond dit te gaan doen in nog vijf andere Europese steden. Het project heet ‘The Europe Files’!  Terug in Nederland nam ik met producer/speelt-alles-man Chris Grem de EP op. Ook belde ik Maarten J. Boer en Mark Beulen, de Rotterdamse filmmakers Turbo Turbo die al 3 keer eerder een videoclip bij mijn liedjes maakten. Grafisch ontwerper Jessica de Ligt reageerde enthousiast toen ik haar vroeg het artwork bij de EP en de single 'Be Good' te maken.  We besloten terug te gaan naar Belleville in Parijs met fotograaf/regisseur Daniël Baggerman, Jessica de Ligt, Mark Beulen, en Marco Lodders (die altijd weer een cameo in de clips weet te bemachtigen). Daniël schreef het scenario en zou daarnaast de regie én het camerawerk op zich nemen. In het weekend van 25 maart was het zover; we reden naar Parijs voor de opnames van de video en voor de fotografie bij het artwork!   Hieronder de ‘making of’ van de video die nu o.a. op Youtube en vimeo.com/21806751 te zien is! Met dank aan Jessica voor het maken van de foto’s.