Faillissement WATT nabij Faillissement WATT nabij

Rotterdams poppodium kampt met miljoenentekort

, Fiona Fortuin

Faillissement WATT nabij

Rotterdams poppodium kampt met miljoenentekort

Fiona Fortuin ,

WATT in Rotterdam verkeert in zwaar weer. Sinds de opening in september 2008 heeft het poppodium te kampen met ernstige financiële tekorten, maar heeft steeds het hoofd boven water kunnen houden. Maar nu blijken de problemen zo ernstig, dat een faillissement nabij is.

Rotterdams poppodium kampt met miljoenentekort

WATT in Rotterdam verkeert in zwaar weer. Sinds de opening in september 2008 heeft het poppodium te kampen met ernstige financiële tekorten, maar heeft steeds het hoofd boven water kunnen houden. Maar nu blijken de problemen zo ernstig, dat een faillissement nabij is. Dat is te lezen in het NRC Handelsblad van dinsdag 18 mei.

Zo blijkt dat WATT een bedrag van 2 miljoen euro nodig heeft om zich staande te kunnen houden. De gemeente is om hulp gevraagd. Wethouder Grashoff van Cultuur en Participatie is bezig met een reddingsplan. Op moment van schrijven is WATT onderwerp van gesprek in een commissievergadering.

Slechts twee maanden na opening dreigde WATT al te moeten sluiten vanwege een miljoenentekort. Door de commerciële horecatak uit te kopen en WATT met het tevens noodlijdende Waterfront te fuseren, leken de problemen te zijn opgelost. Maar onvoorziene verbouwingskosten om geluidsoverlast tegen te gaan, tegenvallende bezoekcijfers, en een erfenis uit de fusie brachten WATT wederom in de min. Om die reden zegde in november vorig jaar de gemeente een extra subsidie toe van 200.000 euro voor de komende drie jaar.

Hoewel  WATT aangaf het met dat geld te kunnen redden, werd in februari jongstleden duidelijk dat er alsnog een tekort van zes ton is. En ondanks de eerdere verbouwingen, lijken de problemen met geluidsoverlast ook nog niet te zijn verholpen. Nieuwe aanpassingen zijn noodzakelijk om de exploitatievergunning niet kwijt te raken. De kosten hiervan worden geschat op 1,5 miljoen euro.

Op dit moment is niemand van de gemeente bereikbaar. Anneke van der Linden van WATT kan melden dat onduidelijk is wie voor de verbouwkosten verantwoorderlijk is. “Wij zijn de huurder van het pand, niet de eigenaar." Vandaar dat de partijen naar de gemeente zijn gestapt. Een mogelijk akkoord moet duidelijkheid verschaffen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam