Watt verplaatst optredens over podia Rotterdam Watt verplaatst optredens over podia Rotterdam

Podium geeft de hoop nog niet op

, Erik Zwennes

Watt verplaatst optredens over podia Rotterdam

Podium geeft de hoop nog niet op

Erik Zwennes ,

Het geplaagde Rotterdamse poppodium Watt ziet zich genoodzaakt enkele optredens deze zomer te verplaatsen naar alternatieve locaties. Het podium heeft de hoop op een verder voortbestaan nog niet opgegeven. Watt is nog steeds in gesprek met de gemeente.

Podium geeft de hoop nog niet op

Het geplaagde Rotterdamse poppodium Watt ziet zich genoodzaakt enkele optredens deze zomer te verplaatsen naar alternatieve locaties. Omdat het podium geen geld heeft de geluidsoverlast te beperken met additionele verbouwingen is men uitgeweken naar zalen als Exit, Rotown en Off_Corso.

Al sinds 2008 is bij Watt bekend dat het pand niet voldoende geluidsdicht is. Sinds 2009 is er al veel aan gedaan, maar de zaal is nog steeds niet geluidsdicht voor concerten tot de gewenste 105 decibel. Daarnaast levert het milieuvriendelijke klimaatbeheersingssysteem van Watt veel geluidsoverlast op.

Tot 8 juli stond er al niet veel meer op het programma van Watt. Daarna zullen de volgende optredens worden verplaatst.:

Donderdag 8 juli 2010 New York Ska Jazz Ensemble - Exit
Zondag 18 juli Bilal - Rotown
Maandag 19 juli Capleton - Off_Corso
Zaterdag 24 juli PRSPCT - Catwalk
Donderdag 29 juli DJ Shadow - Off_Corso
Vrijdag 20 augustus Burning Spear - Off_Corso

Binnenkort zal nog een naam worden toegevoegd aan het rijtje, inclusief een nieuwe locatie.

Volgens woordvoerder Anneke van der Linden heeft het podium de hoop op verder voortbestaan nog niet opgegeven. Watt is nog steeds in gesprek met de gemeente. Mogelijk spreekt de Rotterdamse raad zich eind juni nog uit over de toekomst van de zaal. Ondertussen zijn er door diverse partijen petities en steunacties opgezet. Dinsdag sprak rapper Pete Philly zich al uit over een eventueel verdwijnen van Watt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam