Soulfly in Watt: méér dan boze mannen Soulfly in Watt: méér dan boze mannen

Extra beveiliging niet nodig

, Tekst: Foto's: Marcel van Leeuwen

Soulfly in Watt: méér dan boze mannen

Extra beveiliging niet nodig

Tekst: Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Tussen alle commotie door gaat Watt gewoon verder met waar het goed in is. Unieke shows neerzetten. Maandag 7 juni was het de beurt aan Soulfly voor hun enigste clubshow in Nederland.

Extra beveiliging niet nodig

Tussen alle commotie door gaat Watt gewoon verder met waar het goed in is. Unieke shows neerzetten.

De kickoff werd gegeven door Seita. Een stel Brazilianen uit Amsterdam. Een lekkere opwarmer met recht toe recht aan boze mannen metal. Vooral de frontman, Michel Gambini, valt op als hij zijn mond open trekt. Een betere opwarmer voor Soulfly kan het publiek zich niet wensen.


Dat laatste is maar al te waar voor Soulfly. Nadat hij Sepultura verliet in 1997 richtte Max Cavalera Soulfly op. In mei is alweer het zevende album Omen uitgebracht. Na een aantal veranderingen in de bezetting bestaat Soulfky nu uit Marc Rizzo, Bobby Burns en Joe Nunez. Deze bandleden zijn niet de minsten en hebben hun sporen al verdiend in bands als Ill Nino, Nailbomb en Cavalera Conspiracy. De band is bezig met een tour door Europa, maar geeft in Watt de enige show in Nederland.

Na de eerste twee sterke albums leek het allemaal een beetje vergane glorie te zijn. Meer dan standaardwerk zat er niet meer in op een enkele uitzondering als de opener van de set 'Blood Fire War Hate' na. Met Omen heeft de band echter weer een zeer sterk album neergezet. Met het geweldige gitaarspel van Marc Rizzo laat de band in Watt zien dat het meer is dan een paar boze mannen op een podium die doelloos losgaan. De extra security op het podium is echter niet nodig om het gemêleerde publiek in toom te houden. De zaal stond vol op de vroege maandagavond en dat geeft toch ook maar weer aan waarom Watt zo nodig is in deze stad.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam