Backstage sessie van The Mad Trist op Metropolis Backstage sessie van The Mad Trist op Metropolis

Een prima optreden van misschien wel de grootste belofte uit Limburg.

, Tekst: Francis Pronk

Backstage sessie van The Mad Trist op Metropolis

Een prima optreden van misschien wel de grootste belofte uit Limburg.

Tekst: Francis Pronk ,

Ondanks ze maar vier nummers spelen, weten ze het met kracht te brengen.

Een prima optreden van misschien wel de grootste belofte uit Limburg.

Wie/wat/waar:
The Mad Trist op het 3voor12 Backstage podium Metropolis

Goed:
Ondanks ze maar vier nummers spelen, weten ze het met kracht te brengen. Live klinkt hun single 'Pay the Piper' anders dan op de cd, omdat ze een stuk hebben toegevoegd. Erg gedurfd, maar een goede keuze. Goed moment dat het publiek enthousiast meeklapt.
Opvallend is dat bassisten meestal worden gezien als de stille personen uit de band, maar bij deze band is dat absoluut niet zo. Bassist Luc is de actiefste van de band en kan geen moment stilstaan. Zelf op het kleine 3voor12 podium loopt hij van hot naar her. In het laatste nummer, 'Hair of the Dog', laat zanger Arthur horen dat hij ook de lange uithalen kan halen, wat een heerlijk rauw randje aan zijn stem toevoegd. Dat willen we meer horen!

Minder:
Beetje jammer dat de band ruim 10 minuten later begon dan gepland. Zanger Arthur komt soms wat schichtig over, door lange tijd met z'n ogen dicht te zingen. Hun eerste single 'Pay the Piper' komt goed over, alleen jammer dat ze hun tweede single 'Juvenile' niet laten horen.

Conclusie:
Een prima optreden van misschien wel de grootste belofte uit Limburg. Helaas spelen ze maar vier nummers, maar deze vier Maastrichtenaren zijn later op de dag nog te bewonderen op de 3fm stage. Dan hopelijk wel de nieuwe single 'Juvenile' en meer nummers van hun debuutalbum 'Pay the Piper'

Cijfer: 7,5

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam