Rondvliegende mensen bij Discharger en Bullshine in Exit Rondvliegende mensen bij Discharger en Bullshine in Exit

Zaal wordt veranderd in oorlogsgebied

, Tekst: Eelco Schippers

Rondvliegende mensen bij Discharger en Bullshine in Exit

Zaal wordt veranderd in oorlogsgebied

Tekst: Eelco Schippers ,

Door het ontbreken van Suicidal Taxi mag Bullshine de opening van de avond verzorgen. Deze drie mannen verzorgen een lekker potje punkrock ’n roll. De band geeft een gevarieerde show weg, waarbij het niet opvalt dat de nieuwe basgitarist pas drie keer gerepeteerd heeft. Met hun rauwe straatpunk tovert Discharger Exit om in een waar oorlogsgebied. We zien rondvliegende mensen in de pit en horen de opzwepende teksten van onder ander ‘Death or Glory’ en ‘Our Hate Is Justified’.

Zaal wordt veranderd in oorlogsgebied

Zijn ze ongesteld? Durven ze door de sneeuw geen auto te rijden? Zitten ze te lang in de make up? Geruchten en flauwe grappen vanavond te over in de Exit, maar feit is dat de punk chicks van Suicidal Taxi vanavond niet op het podium verschijnen. Helaas!

Door het ontbreken van Suicidal Taxi mag Bullshine de opening van de avond verzorgen. Deze drie mannen verzorgen een lekker potje punkrock ’n roll. De band geeft een gevarieerde show weg, waarbij het niet opvalt dat de nieuwe basgitarist  pas drie keer gerepeteerd heeft ‘waarvan hij twee keer dronken en een keer stoned was’ aldus zanger Kees van Bemmel. Mooiste wapenfeiten van de avond zijn ‘Night Out’ en  ‘Never To Old To Die Young’ waarin de band uitlegt uit welk hout ze gesneden zijn. Al met al een lekkere en professionele show!

Op de meest recente plaat van headliner Discharger  ('The Sword Of Our Ancestors') staat de culthit ‘Start a war’. En dat is precies wat de band vanavond doet! Met hun rauwe straatpunk tovert de band de Exit om in een waar oorlogsgebied. We zien rondvliegende mensen in de pit en horen de opzwepende teksten van onder ander ‘Death or Glory’ en ‘Our Hate Is Justified’. Sinds hun laatste bezoek aan Rotterdam, een half jaar geleden, blijkt de band van een vier- tot een driemansformatie geslonken maar gelukkig kunnen de mannen het strakke geluid dat ze op cd hebben live nog steeds waar maken. 

Zanger Tim Steinfort blijkt ook al flink wat nieuw werk te hebben geschreven en het voorproefje wat de band hier vanavond van laat horen doet de zaal smachten naar een nieuwe cd! We horen de nog immer unieke mix van punk en oi! met heroïsche melodieën waarmee de band groot werd. Bij hun eerste cd’s was de verwachting dat Discharger in de toekomst in adem genoemd zou gaan worden met vaderlandse grootheden als Discipline en Badlands, en getuige wat we vanavond horen kan het haast niet anders dan dat de band die status met hun aankomende plaat gaat waar maken.  Deze band staat als een huis en is definitief een aanwinst voor de top van de Europese straatrockscene!

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam