Lucky Fonz blijkt een ware entertainer in Rotown

De zanger en zijn band maken er een feest van in de uitverkochte zaal

Tekst: Francis Pronk Foto's: Peter de Hoog ,

Met grote letters staat er 'uitverkocht' op de Rotown posters waar Lucky Fonz op afgebeeld is. Vanavond staat hij met de Felle Kleuren in het Rotterdamse Rotown. Dit is de enige show van zijn tour die helemaal uitverkocht is. Veelbelovend dus.

De zanger en zijn band maken er een feest van in de uitverkochte zaal

Met grote letters staat er 'uitverkocht' op de Rotown posters waar Lucky Fonz op afgebeeld is. Vanavond staat hij met de Felle Kleuren in het Rotterdamse Rotown. Dit is de enige show van zijn tour die helemaal uitverkocht is. Veelbelovend dus.

Dit weekend stond Amsterdam in het teken van De Grote prijs van Nederland. De winnares van vorig jaar, Eefje de Visser, doet vandaag het voorprogramma van Lucky Fonz III. Ze wordt aangekondigd door Lucky Fonz, die erg betrokken is bij het optreden. De eerste nummers staat hij aan de zijkant om Eefje te bewonderen. Leuk om te zien, want het gebeurt niet vaak dat artiesten zoiets doen. Vaak zitten hoofdacts in hun kleedkamer tot het tijd is om het podium op te gaan. Eefje staat alleen op het podium en begeleidt zichzelf op haar akoestische gitaar. Ze opent met het liedje 'Schotland'. Haar lieflijke Nederlandse repertoire valt in de smaak bij vele in het publiek. Het zijn echte luisterliedjes en helaas hebben sommige mensen het te druk met tegen elkaar luisteren in plaats van naar Eefje te luisteren.

Eefje is goed te onderscheiden van andere singer/songwriters. Ze is niet zomaar een meisje die met een gitaar op het podium staat en haar liedjes ter gehore brengt. Ze maakt onder andere gebruik van interessante opname technieken. Zo maakt zij allerlei geluiden met haar stem die ze opneemt en waar ze vervolgens weer overheen zingt. Zo lijkt het net of er een hele band op het podium staat. 'Hartslag' doet het goed bij het publiek en ze zingt de zinnen enorm snel achter elkaar, dat je je soms afvraagt of ze tussendoor wel ademhaalt. Ook daarmee onderscheidt zij zich van andere singer/songwriters, want het snel achter elkaar zingen van zinnen komt regelmatig voor in haar nummers. In januari komt haar debuutalbum uit en tot die tijd moeten liefhebbers het doen met haar Ep, die gratis te downloaden is op haar website.

De chaotische Lucky Fonz en de Felle Kleuren opent de set met het vrolijke 'Wat Ook Een Ander Zegt'. De goedlachse Lucky vraagt het publiek of ze een verzoekje hebben en als ze een vraag hebben mogen ze hun vinger opsteken. Het wordt zo meer een cabaretshow, maar dat is geen straf. Er wordt veel gelachen en de mensen die het niet kunnen waarderen roepen dat hij door moet spelen. De band bestaat uit bassist Mark de Jonge en drummer Ro Halfhide van Holst van het Amsterdam Songwriters Guild. De set bestaat in het begin vooral uit de Nederlandstalige liedjes van zijn laatst uitgebrachte album 'Hoe Je Honing Maakt'. Dit terwijl Lucky voor dit album alleen maar Engelstalig repertoire heeft uitgebracht. Iemand uit het publiek heeft als verzoek het nummer 'Drops Of Water' en Lucky wijkt even van zijn setlijst af door dit Engelstalige nummer erdoorheen te gooien. Uiteraard komt "Ik Heb Een Meisje" ook voorbij en het lijkt wel of heel Rotown meezingt.

Lucky Fonz is misschien de beste zanger van Nederland, maar het is een ongelofelijke entertainer. Hij neemt zichzelf niet al te serieus en je ziet dat hij geniet van op het podium staan. Hij doet zich niet anders voor dan dat hij is en als je dat als artiest beheerst ben je al heel ver. Het laatste nummer dat wordt aangekondigt is 'Eigenlijk Wil Ik Dat Je Gaat', maar het publiek krijg nog twee extra nummers voor hun kiezen zoals het Engelstalige rustige nummer 'Mickey' en het vrolijke 'Deur op Slot', waarvan degene die de eerste acht regels correct zingt een gratis cd kan verdienen. Dat is overigens nog niet gelukt deze tour vertelt Lucky. Een succesvolle en humoristische show van Lucky Fonz en de Felle Kleuren, zoals het hoort.