Interview met Hanyo van Oosterom over de vijfde editie van Numoonfest

"De muzikanten maken hun eigen feestje en komen graag naar dit festival"

Tekst: Linda Wimmenhove ,

Het WMDC staat dit weekend in het teken van de vijfde editie Numoonfest. Het festival belooft de bezoekers “3 Days of Good Shit”. Op het programma staan onder meer Perquisite, Ruben Hein en Karima Francis. Hoog tijd voor een interview met organisator Hanyo van Oosterom.

"De muzikanten maken hun eigen feestje en komen graag naar dit festival"

Het WMDC staat van 17 t/m 19 december in het teken van de vijfde editie Numoonfest. Het festival belooft de bezoekers “3 Days of Good Shit”. Op het programma staan onder meer Perquisite, Ruben Hein en Karima Francis. Hoog tijd voor een interview met organisator Hanyo van Oosterom.

Dit weekend vindt de vijfde editie plaats van Numoonfest. Wat is er veranderd ten opzichte van voorgaande edities?

De locatie, dit jaar wordt het festival voor het eerst gehouden in het WMDC. Voorheen was dit LantarenVenster. Verder is de opzet van het festival nagenoeg hetzelfde gebleven. De muzikanten maken hun eigen feestje en komen graag naar dit festival. Zo komt zelfs Anthony Joseph, één van de hoofdacts op North Sea Jazz naar het festival, omdat hij het leuk vond om te doen.

Wat kan het publiek verwachten?

Numoonfest is een driedaags crossover festival. Bekende artiesten en nieuw talent zijn gelijktijdig te zien. Het festival biedt compromisloze muziek, onder andere nu jazz en soul,
met een hoge kwaliteit.
Naast muziek zijn ook dans, film en beeldende kunst onderdeel van het festival. Er is trouwens ook veel aandacht voor Rotterdamse acts. Zo zijn Stöma, Strafkamp, Crappy Dog en een verrassingsact te zien.

Kun je iets vertellen over Dek 22 en De Machinist, waar ook een deel van het programma plaats vindt?

In Dek 22 is de expositie, ‘Wonderland’ te zien. Deze expositie is door Dek 22 voor Numoonfest geoprganiseerd. Ook het hiphopprogramma, zoals de urban danscompetitie Express Yourself,  vindt hier plaats. In De Machinist is zaterdag een interessante lezing van muziekondernemer Jonathan Rudnick en is de b-boy documentaire “Turn It Loose” te zien.

Op welke act verheug jij jezelf het meest?

Op allemaal, maar ik ben erg benieuwd naar de zangeres Karima Francis. Zij is de beste die ik in jaren gezien heb.

Hoe ziet de toekomst van Numoonfest eruit?

Het zijn momenteel onzekere tijden en in de toekomst kijken is moeilijk. Het organiseren van een festival is te vergelijken met het uitbrengen van een album. Het is altijd afwachten hoe het wordt ontvangen. We gaan zeker door met Numoonfest. Hopelijk kan het festival in de toekomst verder groeien.