Rotterdamse mc Angelo King haalt topproducers naar Nederland Rotterdamse mc Angelo King haalt topproducers naar Nederland

U-Niq terug van pensioen voor Engelstalige featuring

, Erik Zwennes

Rotterdamse mc Angelo King haalt topproducers naar Nederland

U-Niq terug van pensioen voor Engelstalige featuring

Erik Zwennes ,

Rotterdammer Angelo King (18) heeft Rotterdam achter zich staan voor zijn eerste stappen in de muziek. Zo stelde Postman hem voor aan enkele internationale topproducers en staat U-Niq op zijn debuutalbum. King: “Er komt langzaamaan in Amerika steeds meer ruimte voor Europese artiesten.”

U-Niq terug van pensioen voor Engelstalige featuring

Zijn vader stond aan de basis van carrières van Postmen, U-Niq en E-Life en nu is de achttienjarige Angelo King zelf naar voren geschoven als het nieuwe talent uit de befaamde Rotterdamse Pow Wow studio’s. Sinds zijn jonge jaren schrijft hij muziek, maar een jaar geleden zag zijn vader dat het moment daar was om zijn zoon te steunen. Inmiddels staat Angelo King aan de vooravond van zijn eerste release: de Finally Made It EP. Het titelnummer is te horen op de zesde Hollandse Nieuwe compilatie.

De productie van de EP was in handen van Fiyahouse Producer Miles Dalto en Flaco Da Great die eerder werkten met Amerikaanse artiesten als Fabolous, Joe Budden, B2K, Cam’ron en Lil Wayne. Maar ook met Postman, en laat hij nu net de link tussen Amerika en Rotterdam te zijn. Hij kende de producers van zijn tijd in het beloofde land en stelde ze voor aan Angelo. In korte tijd namen ze vier tracks op waarna Dalto en Flaco Da Great tevreden terug gingen naar hun thuisland. Zo tevreden dat ze ja zeiden op een verzoek om een maand lang naar Nederland te komen. In die tijd is een deel van Angelo’s debuutalbum opgenomen en heeft hij ze rondgeleid in Nederland. Vanaf nu zal de samenwerking via internet plaats vinden.

Naast producties van Fiyahouse verklapt Angelo King de medewerking van de Nederlandse producer Perry Mystique en enkele andere Nederlandse knoppenkeizers. Ook zullen diverse nationale en internationale artiesten meewerken aan de plaat. Eén daarvan is de inmiddels gestopte Rotterdamse grootheid U-Niq die voor het nummer in het Engels rapt. De clip is inmiddels al geschoten. Voor Angelo was een Nederlandstalige rapcarrière nooit een optie. “Ik ben altijd Engelstalig bezig geweest. De laatste jaren nam het serieuze vormen aan. Als vangnet doe ik een opleiding Businessstudies, daar maak ik mijn moeder blij mee.”

Voor Angelo King is de stap in de muziekwereld geen probeersel. “Ik heb een duidelijk plan en laat me niet zomaar stoppen.  Ik ben ook direct mijn eigen label d’Newborn Entertainment begonnen zodat ik de touwtjes in eigen hand kan houden.” King is van plan in de toekomst andere artiesten voor zijn label te tekenen. In eerste instantie wil hij in Nederland een fanschare opbouwen, maar zijn vizier is zeker gericht op het buitenland.


Zijn eerste clip Hustlin met de grote reggaeband New Kingston leverde hem naar eigen zeggen al veel mooie reacties uit Amerika en Jamaica op. “Er komt langzaamaan in Amerika steeds meer ruimte voor Europese artiesten. Je zult moeten zorgen dat je opvalt, maar Amerika is nog geen prioriteit.” De clip bij Hustlin is geschoten in New York, een droom van King: “Okay, eigenlijk wilde ik naar Miami zoals U-Niq destijds had gedaan, maar dit was geweldig. Ik geloofde het resultaat pas toen ik weer in Nederland in mijn bed lag.” De internationale aanpak is niet goedkoop. “Ik heb een aantal sponsors achter me en mensen die in me geloven. Het lukt me om mijn energie en ambitie over te brengen. Nu moet het gaan rollen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam