Hef, Turk en Kleine Viezerik krijgen het dak van de basement eraf Hef, Turk en Kleine Viezerik krijgen het dak van de basement eraf

What's The Flavor nog steeds succesformule

, Tekst: Robert Zwamborn Foto's: Willem de Kam

Hef, Turk en Kleine Viezerik krijgen het dak van de basement eraf

What's The Flavor nog steeds succesformule

Tekst: Robert Zwamborn Foto's: Willem de Kam ,

Na even te zijn weggeweest, was het op zondag 25 april weer tijd voor de Rotterdamse HipHop-avond What´s the flavor?! Op dezelfde dag dat Feyenoord in Amsterdam tegen Ajax moest aantreden, stond de Basement van Watt in het teken van 3 opkomende Amsterdamse en Rotterdamse HipHop artiesten: Kleine Viezerik, Turk en Hef.

What's The Flavor nog steeds succesformule

Na even te zijn weggeweest,  was het op zondag 25 april weer tijd voor de Rotterdamse HipHop-avond What´s the flavor?! Op dezelfde dag dat Feyenoord in Amsterdam tegen Ajax moest aantreden, stond de Basement van Watt in het teken van drie opkomende Amsterdamse en Rotterdamse HipHop artiesten: Kleine Viezerik, Turk en Hef.

Voordat hij begint, benadrukt de Amsterdamse rapper Kleine Viezerik (ook wel KV genoemd) nog even dat voetbal hem geen fuck interesseert (Feyenoord heeft zojuist 2-0 verloren van Ajax). KV blijkt een dieselmotor te zijn. In het begin moet zowel de rapper als het publiek zijn draai nog een beetje vinden, maar langzaam maar zeker begint de flow erin te komen. Zijn jas en t-shirt gaan één voor één uit en KV ontpopt zich als een Amsterdamse versie van Tupac Shakur. Hij brengt rauwe en energieke HipHop met hosselen, tattoos en geld als terugkerende thema´s. Het nummer Buit blijft het meest bij, net als de track waar hij het publiek bij betrekt: ´als ik zeg KLIKKLAK zeggen jullie RRRRRRRA´. Dat hij in het laatste nummer zijn tekst vergeet, wordt hem vergeven.

Na een korte afkoelpauze is het de beurt aan Turk. Van de drie rappers heeft Turk momenteel waarschijnlijk de meeste nationale bekendheid, vanwege zijn hoofdrol in de film Gangsterboys. Daarnaast is hij met zijn album De Kassier: een Monnie album, hard bezig zich te settelen in de Nederlandse HipHop scene. Turk heeft vanaf moment één de zaal mee. Het centrale thema van zijn teksten zijn geheel in lijn met zijn album: Get Money en Nummer 1 worden. Op de beats van FS Green zet ook Turk een energieke show neer, hoewel de variatie tussen de nummers een beetje mist. Het publiek vind het allemaal prima, helemaal als SpaceKees ook opeens het podium betreed om zijn bijdrage te leveren.

In de inmiddels flink opgewarmde Basement is het uiteindelijk een koud kunstje voor Hef om de zaal voor zich te winnen. Het is duidelijk dat Hef vanavond een thuiswedstrijd speelt. Hij wordt warm ontvangen door het publiek en al zijn teksten worden door het publiek meegeschreeuwd. Hef vraagt zich dan ook af of iedereen het album gekocht heeft of gedownload. De Hoogvlietse rapper hoeft het deze avond niet alleen te doen. Hij wordt het hele optreden bijgestaan door Crooks en Killah Keezy. Later voegen Feis, Badboy Taya en Major zich hier ook bij. FS Green, zowel door Turk als Hef uitvoerig geroemd, staat wederom achter de draaitafel en pompt de beats de zaal in. Na de twee toegiften is het duidelijk: Hef heeft deze thuiswedstrijd gewonnen.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam