Face Tomorrow wil weer knallen op nieuw album Face Tomorrow wil weer knallen op nieuw album

Tweede cd bij Excelsior in december uit

, Ingmar Griffioen

Face Tomorrow wil weer knallen op nieuw album

Tweede cd bij Excelsior in december uit

Ingmar Griffioen ,

Face Tomorrow gaat ook het volgende album bij Excelsior uitbrengen. Deze zomer gaat de Rotterdamse rockband de studio van Jochem Jacobs (Textures) in, in december moet de vijfde plaat het licht zien. "Die wordt weer wat harder", vertelt drummer Sjoerd van der Knoop. "Het is de bedoeling om wat meer te knallen."

Tweede cd bij Excelsior in december uit

Face Tomorrow gaat ook het volgende album bij Excelsior Recordings uitbrengen. Deze zomer gaat de Rotterdamse rockband de Split Second Sound studio van Jochem Jacobs (Textures) in, in december moet de vijfde plaat het licht zien. Die wordt weer wat harder, vertelt drummer Sjoerd van der Knoop: "Het is wel de bedoeling om wat meer te knallen."

In 2008 verraste Face Tomorrow, dat als emocoreband bekend stond, door voor het vierde album bij indielabel Excelsior te tekenen. In The Dark bracht de Rotterdammers een spot op Noorderslag en een lange clubtour. Label en band zijn tevreden over de samenwerking en gaan dus door. Van der Knoop: "Daar zijn we heel blij mee. Natuurlijk hadden we liever de plaat ook in het buitenland uitgegeven. Dat doet Excelsior niet, die richten zich voornamelijk op de Benelux. Maar dat gaat deze keer helemaal goed komen, we zijn nu bezig met labels voor Duitsland, Engeland en misschien wel verder weg."

Dat laatste is nog onzeker, geeft de drummer toe. "Ons derde album The Closer You Get is ook in Japan op een label uitgekomen. We kijken of dat nu weer kan." Nieuwe gitarist Ralf Mastwijk heeft al een belangrijk aandeel op de nieuwe plaat. "We zijn begonnen met schrijven op het moment dat hij de nieuwe gitarist werd. Er zitten zelfs al liedjes van zijn hand tussen."

Voor de nieuwe langspeler zocht de band naar een geschikte studio en kwam zo bij Textures-gitarist Jochem Jacobs uit. "We hebben een maand geleden twee liedjes opgenomen om de studio en de producer uit te proberen en dat is heel goed bevallen." Zo heeft de band de single All The Way (en het b-kantje) al klaar, die een paar maanden voor het album moet uitkomen. "En we gaan in juni en juli de plaat in zijn Split Second Sound studio opnemen."

Van der Knoop belooft een hardere plaat. "Het is niet dat wij de vorige plaat zacht vonden. De hardheid zat meer op het emotionele vlak, meer in de diepte. We hoorden veel dat het een groeiplaat was. Ik denk wel dat deze weer wat intenser wordt. Meer knallen, dat werkt heel goed met Jochem." Het is niet zo dat de plaat harder wordt, omdat een producer uit een mathmetal-band achter de knoppen zit. "Hij heeft een hele diverse smaak en doet zeker niet alleen maar hard. Wij willen ook niet alleen maar knallen." De band gaat ook niet per se terug naar de emocore. "We schrijven uit ons hart, wat er in zit komt er uit. Ik denk dat dit meer rock met een twist is."

De komende maanden doet Face Tomorrow een aantal try-out shows in het clubcircuit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam