Rock ‘n’ Roll Highschool lanceert voor de derde keer eigen magazine Rock ‘n’ Roll Highschool lanceert voor de derde keer eigen magazine

Doe het lekker zelf!

, Tekst: Marin van Campen

Rock ‘n’ Roll Highschool lanceert voor de derde keer eigen magazine

Doe het lekker zelf!

Tekst: Marin van Campen ,

Na de successen van de eerste twee delen is nu ook deel drie van het Rock ‘n’ Roll Highschool Magazine klaar om verslonden te worden. Ditmaal probeert het bedrijf van Minke Weeda ook internationaal te scoren met dit boekwerk. Het is namelijk voor het eerst in het Engels uitgegeven. Reden voor een feest in Rotown. 3VOOR12 Rotterdam laat zo’n feestje natuurlijk niet schieten en was erbij om verslag te doen.

Doe het lekker zelf!

De derde editie van het magazine van Rock ‘n’ Roll Highschool is alweer een feit. Daar hoort, en dat mag gerust al een traditie worden genoemd, een feestje bij. De lancering van het 292 pagina’s tellende boekwerk vindt ook dit jaar weer in Rotown plaats.

Het is gezellig druk in en buiten het pand aan de Nieuwe Binnenweg. Vele bekenden uit de Rotterdamse muziekscene geven acte de présence op deze DIY-avond. Inderdaad, de bezoekers mogen op dit feest alles zelf doen. Bij binnenkomst prijkt aan de linkerhand de cocktailbar. Lekker je zelfverzonnen drankje samenstellen, maar er is ook een menu met tips aanwezig. Hierop tips voor onder andere meisjes onder de 18 (drink water op de WC), jongens die jonger zijn dan 20 wordt geadviseerd een biertje te bestellen aan de bar en ‘echte mannen’ kunnen zich laven aan een genereus gevuld glas pure strohrum.

Wanneer we verder lopen komen we aan bij de DJ van dienst, DJ Okkie. Bij hem kan men terecht om zelf even voor DJ te spelen, de bezoekers moeten echt alles zelf doen, Okkie helpt waar nodig. Een simpele vraag leert dat Okkie al enige tijd alleen maar zelf staat te draaien. Er komen alleen verzoekjes binnen, maar zelf achter de draaitafels kruipen lijkt men niet te durven. Uw verslaggever laat zich niet kennen en haalt zijn iPod tevoorschijn. Even later klinkt Redtrack door de speakers, een band uit de stal van Rock ‘n’ Roll Highschool.

Vervolgens het podium van Rotown op om achter het mysterieuze gordijn een exemplaar van het inmiddels befaamde magazine te bemachtigen. Een knallend ontvangst valt iedere bezoeker ten deel wanneer het gordijn gepasseerd is. De feesttoeters klinken en confetti vliegt je om de oren. Bijgekomen van het feestelijke welkom mag er een speech voorgedragen worden. Voor de mensen die dit niet hebben voorbereid ligt er standaardtoespraak klaar. De lovende woorden worden vastgelegd op video, gevolgd door het uitreiken van het felbegeerde boekwerk. Ook nog even op de foto met het magazine, dat dit jaar voor het eerst in het Engels is verschenen, een glaasje champagne en een grote glimlach om daarna het intieme feestgedruis weer te verlaten.

Dan is het natuurlijk tijd om het magazine eens in te kijken. Eén van de meest opvallende bijdragen komt van Little Steven. Deze man, ook bekend onder de naam Steven van Zandt, is beroemd geworden als oprichter, producer en muzikant van de E-street Band (Bruce Springsteen) en acteur in The Sopranos. Ook mensen als Grammy winnares Darcy Proper, Armin van Buuren en Danko Jones werkten mee aan de totstandkoming van het naslagwerk. Alles wat je over de muziekindustrie wil weten staat erin.

Denk nu niet dat je het magazine mis bent gelopen. Het is nog gewoon te bestellen via de website van Rock ‘n’ Roll Highschool. Voor slechts een tientje heb jij ook een exemplaar in huis.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam