Vers Uit De Maas: Anni K

“Finale Grote Prijs Van Nederland is een enorme boost”

Tekst: Marin van Campen Foto: Marcel van Leeuwen ,

Een rubriek met nieuwe kansen voor nieuwe artiesten. 3VOOR12 Rotterdam stelt je voor aan... Anni K.

“Finale Grote Prijs Van Nederland is een enorme boost”

Sind een jaar is Anni K solo aan de muzikale weg aan het timmeren. De voormalige frontvrouw van La Grâce schrijft en produceert al haar werk zelf, maar wordt op het podium begeleid door een vaste band. Ondanks dat de jongedame in theorie singer/songwiter is, kan ze in de praktijk beter geschaard worden in het rockgenre. Samen met gitarist Sasha Ivantic, met wie er al vanaf de eerste klas van het conservatorium een muzikale klik bestaat, vertelt Annika Boxhoorn wat ze allemaal van plan is.

“Waar het op neer komt is dat we meer willen spelen! Veel aandacht helpt hierbij, maar Rotterdam blijkt geen goede stad voor een beginnend artiest. Je leest en hoort bijna alleen maar over de ‘grote namen’ die deze stad heeft voortgebracht, zoals Face Tomorrow en Elle Bandita. Wij willen ook die erkenning krijgen in eigen stad. Ik weet dat het moeilijk zal zijn om een eigen plek te veroveren, daarom gaan we ook proberen om ontstane gaten op te vullen. Niet dat ik anderen ga imiteren, ik wil mijn eigen muziek namelijk zo dicht mogelijk bij mezelf houden. Ik wil erkenning om wat ík kan, niet om wat een ander doet of heeft gedaan.”

“We zijn al meerdere keren bij 3FM te gast geweest, onder andere bij Rob Stenders, maar in Rotterdam kent bijna niemand ons. Bijna alles moet hier van de muzikanten zelf komen. Onlangs deden we nog mee aan een singer/songwriter-avond die georganiseerd was door degenen die op het podium stonden. Dat moet toch anders kunnen, denk je dan.”

“Het gaat gelukkig de goede kant op, want we staan in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Ik was bijna die hele Grote Prijs vergeten! Hahaha! Ik had namelijk een aantal ideetjes op de computer uitgewerkt en ingestuurd naar de Grote Prijs. Ik dacht er niet meer aan totdat ik opgebeld werd met de mededeling dat ik geselecteerd was om op het podium van de Grote Prijs te spelen. En dan staan we nu gewoon in de finale! Nou, dat geeft wel een enorme boost hoor.”

“Tot aan de bewuste finale op 12 december in De Melkweg hoeven we gelukkig ook geen duimen te draaien. Ik (Annika zelf, MvC) sta op 7 november als soliste in mijn geboortedorp Tholen op het podium met Orkest Concordia. Een soort van Night Of The Proms in het klein, zeg maar. Twee weken later staan we in de Dordtse Bibelot met een akoestische set. We spelen daar eigen nummers en werk van muzikanten die mij geïnspireerd hebben, zoals Janis Joplin, Etta James en Beth Hart. Op 28 november doen we in De Trucker in Pijnacker een try-out voor de grote avond in Amsterdam.”

“We zijn ook bezig met onze eerste EP. Die zullen we officieel uitbrengen op 12 december. Inderdaad, de avond van de finale van de Grote Prijs van Nederland. Deze plaat zal gemixt, gemasterd en geproduceerd worden door Michel van Schie en daar zijn we heel trots op. Daarnaast zal ik ook nog platen inzingen voor de Drentse DJ/producer Fine Taste.”

“Wat overigens ook nog wel leuk is om te vertellen is dat ik over een tijdje naar New York ga. Ik had een tijdje geleden contact met een radiostation aldaar en die bleken zeer geïnteresserd te zijn in mijn muziek. Een prima smoes om daarheen te gaan, kennis te vergaren, mensen te leren kennen en mijzelf en mijn muziek te verbeteren.”

Anni K heeft binnen Rotterdam misschien een gebrek aan aandacht, maar daarbuiten lijkt het bijna op rolletjes te lopen, tot aan The Big Apple toe. 3VOOR12 Rotterdam zal haar in ieder geval blijven volgen, want dat heeft deze sympathieke meid en uitstekend muzikante zeker wel verdiend. Stemmen op Anni K voor de Grote Prijs van Nederland kan overigens hier.