Kopstukken De Staat en Room Eleven samen op Parfum de BoemBoem Kopstukken De Staat en Room Eleven samen op Parfum de BoemBoem

"We hebben nog geen idee hoe het gaat klinken"

, Tomas Delsing

Kopstukken De Staat en Room Eleven samen op Parfum de BoemBoem

"We hebben nog geen idee hoe het gaat klinken"

Tomas Delsing ,

Het Rotterdamse Parfum de BoemBoem heeft dit jaar een unieke samenwerking op het podium staan: Torre Florim van De Staat en Room Elevens Janne Schra slaan eenmalig de handen ineen.

"We hebben nog geen idee hoe het gaat klinken"

Het Rotterdamse Parfum de BoemBoem organiseert voor het tweede jaar op rij fietstochten door Rotterdam om deelnemers onder te dompelen in de veranderingen in de Maasstad. Centraal hierbij staat “de schoonheid van bouwen en slopen”. Komende zaterdag vindt een wel heel bijzondere samenwerking plaats: Torre Florim, frontman van 3VOOR12/Award winnaars De Staat, zal het podium delen met Room Eleven zangeres Janne Schra. Hoe dat gaat klinken is nog onduidelijk, ook voor de artiesten zelf: “Het moet natuurlijk wel een beetje om aan te horen zijn.”

Een bijzondere samenwerking, tot stand gekomen door programmeur Harry Hamelink, ook werkzaam voor Motel Mozaique en het Oerol-festival: “Ik vind het leuk om mensen dingen te laten doen die heel anders zijn dan wat ze normaal doen. Op de Parfum de BoemBoem editie van vorig jaar speelde David Pino, zanger van El Pino And The Volunteers, samen met Janne in een wachtkamer van het Erasmus Medisch Centrum. Dat was zo geslaagd dat we dit jaar Janne hebben gevraagd of ze weer wilde komen spelen. Zij kwam toen zelf met Torre op de proppen. Als programmeur en als muziekliefhebber ben ik ontzettend benieuwd wat er uit deze samenwerking gaat komen: ze zijn volledig vrij om te doen wat ze willen.”

De heldere stem van de winnares van de Zilveren Harp, gecombineerd met het gruizige geluid van de 3VOOR12Award-winnaar, het lijkt een gewaagde combi. Ook voor de artiesten zelf: “We hebben nog geen idee hoe het gaat klinken, maar we hebben natuurlijk nog een paar dagen om samen te schrijven”, aldus Janne Schra. “In het ergste geval kunnen we altijd nog terugvallen op bestaande nummers van De Staat en Room Eleven, maar het is natuurlijk wel leuker om nieuw materiaal te schrijven. Het moet natuurlijk allemaal wel een beetje om aan te horen zijn, maar plezier komt op de eerste plaats.”

Komende zaterdag zullen om 11.30 en 14.00 uur fietstochten vertrekken vanaf het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam