Vers Uit De Maas: The New Media Vers Uit De Maas: The New Media

Een nieuwe band met een schat aan ervaring

, Tekst: Marin van Campen

Vers Uit De Maas: The New Media

Een nieuwe band met een schat aan ervaring

Tekst: Marin van Campen ,

Een rubriek met nieuwe kansen voor nieuwe artiesten. 3VOOR12 Rotterdam stelt je voor aan... The New Media.

Een nieuwe band met een schat aan ervaring

Elle Bandita, San Andreas, Solaire, Phaedra List, A Fire From Above en So Called Celeste. Dat zijn de bands die prijken op de cv’s van Reinier Vermeulen en Jeroen Jaquet. Mannen met ervaring dus, maar alsof dat nog niet genoeg is, zijn ze samen een nieuwe formatie gestart: The New Media. 3VOOR12 Rotterdam vroeg Jeroen Jaquet naar het hoe en waarom.

Jullie zijn allebei al behoorlijk actief in de muziek. Waarom zijn jullie weer iets nieuws begonnen?
“Het is eigenlijk twee jaar geleden al ontstaan. Reinier speelde toen in A Fire From Above en de drummer stapte op. Ik zou de nieuwe drummer worden en Reinier en ik zijn toen ook begonnen met het gezamenlijk schrijven van songs. Dat klikte goed! Intussen bleek bassist Tim andere dingen aan zijn hoofd te hebben, dus bleven Reinier en ik over. We hebben lekker rustig aan gedaan en overal de tijd voor genomen.”

Hoe zit het met het voortbestaan van jullie andere bands?
“Haha, daar hoeft niemand zich zorgen om te maken! Het is meer dat ik persoonlijk niet alles kwijt kan in de andere bands waarin ik speel. Met Reinier is er een klik waardoor we alles kunnen geven. Reinier had bij Elle Bandita, in tegenstelling tot de andere leden, niet meer het gevoel dat hij zich daar voor de volle 100% kon inzetten en is daarom onlangs uit die band gestapt. Ook zijn verse vaderschap heeft daaraan bijgedragen. De boekers van onze verschillende bands gaan nauw samenwerken, zodat we niet op één avond op drie verschillende plaatsen tegelijk moeten zijn.”

Wat kunnen we op muzikaal gebied verwachten van The New Media?
“We hebben niet als doel om vernieuwend te zijn of om een bepaalde status te verkijgen met The New Media. We willen simpelweg schrijven wat we goed vinden. Zie het als kunstvorm. We willen wel iets eigens creëren en hebben daarom niemand als ‘voorbeeld’ genomen. Natuurlijk hebben we wel gezamenlijke muzikale interesses, zoals The Deftones. Collega’s en andere mensen om ons heen vergelijken ons werk met Face Tomorrow, The Spirit That Guides Us, Green Lizard en Blindside. Onze EP, aideMweNehT, bevat nog maar vijf nummers, maar inmiddels hebben we al een complete set bij elkaar geschreven. Hier zitten een aantal nummers tussen die wel ‘vernieuwender’ zijn.”

We kunnen dus een volledig optreden verwachten. Afgaande op jullie EP, waarop jullie alles met z’n tweeën hebben ingespeeld, rijst de vraag hoe jullie dat live klaar gaan spelen.
“Op de EP hebben Reinier en ik inderdaad alles zelf ingespeeld. Reinier is verantwoordelijk voor de bas en gitaren en ik voor drums, toetsen en zang. Met optredens worden we bijgestaan door Jordy (The Hot Stewards) op drums en Martijn op bas. Reinier zal op het podium gitaar spelen en ikzelf piano, waarbij ik ook de zang zal doen. Jordy en Martijn zijn vrij om hun eigen invulling te geven aan onze nummers en wellicht zullen zij een vaste waarde worden bij The New Media.”

Het eerste optreden van The New Media vindt plaats op 28 november in Watt. Daar brengen zij de EP aideMweNehT ten gehore, aangevuld met nog meer nieuwe songs. De eerste single, Legacy, is al gratis te downloaden van het label Dying Giraffe. Er staat op de EP één track waarop Reinier en Jeroen hulp hebben gehad. Op het, grotendeels rustige, nummer Treasure Chest zingt Marinda mee. Marinda is een goede vriendin van Jeroen en de tekst bestaat (bijna) letterlijk uit haar eigen woorden, die gaan over iets wat zij en Jeroen persoonlijk hebben meegemaakt. Een prettige bijkomstigheid, voor zowel de band als de luisteraar, is dat Marinda ook nog eens erg goed kan zingen.

Voor iedereen die houdt van een stevige portie rock, met invloeden uit de emo-hoek, is The New Media zeker aan te bevelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam