Tips van de week

3voor12 Rotterdam beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam ,

Ook deze week heeft 3voor12 Rotterdam weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam beveelt aan

LEAN LEFT, KATADREUFFE en RAED YASSIN

Lean Left is een superband waarin twee voorname duo's op spetterende wijze met elkaar in duel zullen gaan. De hoekige noiserock/avantpunk Ex gitaren stuiten op ritmische grooves en melodieën van Nilssen-Love en Vandermark. Katadreuffe is Amsterdams meest getalenteerde band volgens Theo Ploeg (Oor / Cut-up) en Raed Yassin doet een audio/video performance en draait niet-westerse pop.

Zaterdag 28 november Worm

ALBERTA CROSS & DEAD CONFEDERATE

Alberta Cross heeft inmiddels het album "Broken Side of Time" uitgebracht. De band wordt qua sound vergeleken met My Morning Jacket, Kings of Leon en Neil Young's Crazy Horses. De band brengt meeslepende, krachtige en rauwe rocksongs. Alberta Cross was al te zien op Lowlands en London Calling. De band is zeker "one to watch" .

Zaterdag 28 november Rotown

THE NEW MEDIA + LEFT

We hebben al eerder bericht over de ep van de heren van The New Media en nu is het dan zover. Men presenteert 'Iademweneht' in Watt met support van niemand minder dan Left! Zeker gaan dus naar deze kersverse band!

Zaterdag 28 november Watt

RAEN NIGHT met BLAXTAR en MANU

Raen Music is een onafhankelijk hiphoplabel dat zich verzet tegen mainstream hiphop met inhoudelijke artiesten. Zo bracht Manu een jaar geleden De Vloek Op De Overvloed uit op dit label en presenteert hij zondag tijdens een showcase in Watt de laatste video van het album genaamd Jij. Bovendien geeft Blaxtar, oprichter van Raen Music, op deze avond een voorproefje van zijn nieuwe album OZMO6:2. In de zaal is een Drop Your Demo doos aanwezig voor alle zelfverzekerde nieuwe talenten. Overigens wordt er door Blaxtar op de middag voor de showcase een masterclass "Beginnend Hiphopondernemer" gegeven.

Zondag 29 november Watt