Accelerators op stoom: 50 Europese gigs in 50 dagen Accelerators op stoom: 50 Europese gigs in 50 dagen

Gitarist Rotterdamse punkrockers haakt wel af

, Ingmar Griffioen

Accelerators op stoom: 50 Europese gigs in 50 dagen

Gitarist Rotterdamse punkrockers haakt wel af

Ingmar Griffioen ,

Hard werken en dus veel spelen is een vast onderdeel van de punk-attitude. Dat heeft Accelerators in ieder geval goed begrepen. De Rotterdamse punkrockers gaan in maart alweer op hun vijfde Europese tour. Ditmaal gaan ze vijftig dagen lang elke dag optreden. "We zeiden voor de grap tegen de boeker 'doe maar vijftig shows'."

Gitarist Rotterdamse punkrockers haakt wel af

Hard werken en dus veel spelen is een vast onderdeel van de punk-attitude. Onvermijdelijk ook om je naam te vestigen en publiek te vergaren. Dat heeft Accelerators in ieder geval goed begrepen. De Rotterdamse punkrockers gaan in maart alweer op hun vijfde Europese tour, wel nieuw is dat ze ditmaal vijftig dagen lang elke dag optreden. "We wilden wat langer touren en zeiden voor de grap tegen de boeker 'doe maar vijftig shows'."

Zanger-bassist Ox Accelerator heeft wel even tijd voor een belletje in de lunchpauze. En twee maanden verlof om te touren is ook geen probleem voor zijn werkgever, een drukkerij in Ridderkerk. "Ze trekken het wel. Ik werk hier al een paar jaar en ze weten dat ik in een band zit. En of ze het accepteren of niet, ik ga sowieso."

Voor slaggitarist Sander was de tour wel aanleiding om na twee jaar Accelerators de handdoek te werpen. Hij kan het drukke bandleven niet meer combineren met zijn studie. Ox legt uit dat er naast deze tour nog meer drukte aankomt: "Zo gaan we deze zomer de studio in om de tweede plaat op te nemen. Reden voor hem nu te stoppen. Wel verstandig ja. Maar té verstandig voor ons." De frontman hoopt binnen een maand een vervanger te hebben.

Accelerators bracht na een serie ep's in maart het debuutalbum uit bij Stardumb Records. De titelloze cd werd goed ontvangen. "Toen is het gaan lopen. We zijn nu ook geboekt voor Speedfest en voor Paaspop 2010. Paaspop moesten we nu al bevestigd hebben, omdat die datum middenin die Europese tour valt."

De Europese tour wordt op 5 maart afgetrapt in de Exit in thuishaven Rotterdam en eindigt 30 april op het Queensday Festival in Perron55, Venlo. Tussendoor speelt de groep voor het eerst in Scandinavië en ook in Servië, Kroatië, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. "En we rijden nog wel door België", lacht Ox. "Zo'n beetje heel Europa dus."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam