Young, Desperate and Talented

'One day you will know...' wordt goed ontvangen

Tekst: Johan Antonissen Foto's: Megin Zondervan ,

Young and Desperate, afkomstig uit Capelle a/d IJssel geeft vóór hun eerste grote optreden in Ahoy een releaseparty van hun nieuwe CD 'One day you will know...' in Watt. Naast dit optreden gaat ook MakeBelieve, die eerder in het voorprogramma van 30 Seconds To Mars stond, alles uit de kast halen om hun trouwe en ontrouwe fans te belonen voor hun komst in Watt.

'One day you will know...' wordt goed ontvangen

Young and Desperate, afkomstig uit Capelle a/d IJssel geeft vóór hun eerste grote optreden in Ahoy een releaseparty van hun nieuwe CD 'One day you will know...' in Watt. Naast dit optreden gaat ook  MakeBelieve, die eerder in het voorprogramma van 30 Seconds To Mars stond, alles uit de kast halen om hun trouwe en ontrouwe fans te belonen voor hun komst in Watt. 

De Groningse band MakeBelieve start de avond met ruig gitaargeweld en een flinke schep emo. Luide epische vocals wisselen binnen het optreden mooi de grommende gitaren af. Toch grommen de gitaren niet constant, de aanwezigheid van rustigere akkoorden zorgen voor een diepte binnen de muziek waardoor er een goed contrast ontstaat voor de emoties die de band naar buiten wil brengen. Tot slot zorgt het goede contact met het publiek voor een strak samenhangend geheel. Het publiek heeft het dan ook uitstekend naar zijn zin en pit er, tot afschuw van anderen, vrolijk op los. 

Nu MakeBelieve de spits heeft afgebeten treden de bandleden van Young and Desperate, na een korte ombouwsessie, de zaal binnen om hun release-concert van start te laten gaan. Het optreden begint met een denderende muur van geluid. Vervolgens maakt zangeres Simoon ietwat bescheiden haar entree. Na een korte introductie begint de band met een setlist van ruim twaalf songs waarmee ze goed hun diversiteit en creativiteit aan het publiek overbrengen. Ruige nummers, waarin zangeres Simoon een aangename draai aan het geheel geeft, worden goed afgewisseld door akoestische stukken waarbij er zelfs gevraagd word om aanstekers of mobiele telefoons. Een leuke bonus van het optreden is de aparte manier van interactie die de band met de zaal heeft. Helaas heeft Young and Desperate wel enige problemen met het geluid en moeten ze een aantal keer binnen het optreden stoppen om te vragen of hun geluid kan worden aangepast. Toch kan dit de pret niet drukken, Young and Desperate is klaar voor Ahoy!