Jasper Damsteegt nieuwe directeur poppodium Watt

“Genoeg negatieve verhalen, ik wil me nu concentreren op de positieve kanten”

Renee Hartog ,

Het Rotterdamse poppodium Watt heeft sinds 1 maart een nieuwe directeur. Jasper Damsteegt zit tegenwoordig op de stoel van Dick Pakkert. Damsteeg is voormalig directeur van Waterfront, het podium waar Watt nog niet zo lang geleden mee fuseerde.

“Genoeg negatieve verhalen, ik wil me nu concentreren op de positieve kanten”

Jasper Damsteegt is de nieuwe directeur van het Rotterdamse poppodium Watt. Hij volgt Dick Pakkert op, die op 1 maart zijn functie neerlegde. Damsteegt, afkomstig uit de theaterwereld, was sinds 2007 directeur van Waterfront, het Rotterdamse poppodium waar Watt afgelopen december mee fuseerde.

De afgelopen jaren is er heel wat te doen geweest rondom Watt, het voormalige Nighttown. En hoewel er nog wel een aantal ‘lastige dossiers’ op hem liggen te wachten, is de grootste ellende volgens Damsteegt voorbij. “Ik wil me nu vooral concentreren op de goede en positieve kanten”, zo zegt Damsteegt in de uitzending van Dubbel Check. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende tijd van Watt weer een stevig en sprankelend poppodium kunnen maken, waar veel avontuurlijke dingen gebeuren.”

Een van de manieren waarop de kersverse directeur dit wil bereiken, is zoveel mogelijk samenwerking en overleg tussen verschillende poppodia in de stad. “Behalve de gezamenlijke maandagenda die we sinds kort uitbrengen, zijn we aan het kijken op welke manier we nog meer samen kunnen optrekken, bijvoorbeeld op het gebied van het organiseren van festivals”, aldus Damsteegt. Hij staat dan ook positief tegenover de plannen voor een eventueel urban podium in Rotterdam, die eerder slechts op veel tegenstand – want mogelijke concurrentie –leidden. “Het is allemaal nog volop in ontwikkeling maar ik ben erg benieuwd”, zo zegt hij. “Als dat podium er komt, zou dat ontzettend goed zijn voor de stad. Tegen die tijd gaan we het gesprek graag aan."

Ten tijde van de gesprekken rondom de fusie tussen Watt en Waterfront zat Damsteegt ook aan de onderhandelingstafel. Toch had hij niet verwacht hij uiteindelijk als grote baas zou eindigen. “Destijds ben ik de gesprekken totaal niet op die manier in gegaan”, aldus Damsteegt. “Toen al was de vraag vooral hoe we een steviger fundament zouden kunnen creëren voor de Rotterdamse popsector. En die fusie bleek de beste oplossing."

Gevolg daarvan is wel dat Waterfront als concertzaal niet meer bestaat. De oefenruimtes worden nog gebruikt, zowel door bandjes als door de popopleiding van Codarts. Momenteel wordt er gezocht naar een nieuwe eigenaar. Damsteegt bemoeit zich hier niet mee. “Maar ik hoop heel erg dat die oefenruimtes op de een of andere manier behouden kunnen worden.”