Exit voor opening al dicht wegens ontbreken vergunning Exit voor opening al dicht wegens ontbreken vergunning

“We dachten: dat loopt wel los”

, Atze de Vrieze

Exit voor opening al dicht wegens ontbreken vergunning

“We dachten: dat loopt wel los”

Atze de Vrieze ,

Voordat aanstaande woensdag undergroundpodium Exit in Rotterdam feestelijk geopend wordt, werd de tent afgelopen weekend alvast warmgedraaid. Althans: dat was de bedoeling. Vrijdagavond om een uur of elf werd de zaal leeggeruimd vanwege het ontbreken van een vergunning.

“We dachten: dat loopt wel los”

Voordat aanstaande woensdag undergroundpodium Exit in Rotterdam feestelijk geopend wordt, werd de tent afgelopen weekend alvast warmgedraaid. Althans: dat was de bedoeling. Vrijdagavond om een uur of elf werd de zaal leeggeruimd vanwege het ontbreken van een vergunning. “We hadden een man of honderd binnen op onze populaire reggaeavond”, vertelt zakelijk leider Leen Steen. “Toen plotseling zes ambtenaren kwamen controleren. Iedereen moest eruit.” Het reünie concert van Toffe Haan op zaterdag kon worden verplaatst naar Rotown.

Exit beschikt nog niet over de juiste papieren om de brandweer gerust te stellen, en ook de horeca- en exploitatievergunningen zijn nog niet rond. Dat is het gevolg van de onzekere periode die het podium achter de rug heeft. De vorige eigenaar verlengde in november de vergunningen niet. “Hij was op dat moment zo goed als failliet”, zegt Steen. De vergunningen lopen nu vooral vast op het feit dat het huurcontract nog niet rond is. Er is nog flink wat getouwtrek met de partner van de voormalige eigenaar, op wiens naam het huurcontract nu staat. En geen huurcontract betekent automatisch geen exploitatievergunning. "Woensdag is de officiële kick-off receptie, waar mensen van de gemeente en zelfs de wethouder aanwezig zullen zijn. Wij dachten: het zal wel loslopen. Niet dus. Dit is nou ambtenarij ten top.”

"Met exploitatievergunningen zijn wij niet flexibel", verklaart een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. "Het gaat om belangrijke zaken als de veiligheid van personeel en bezoekers, de brandveiligheid, geluidsoverlast. Daar kwam bij dat nog een oude boete open stond wegens roken in de zaal." Volgens de woordvoerder was geen sprake van een inval, maar betrof het een reguliere controle. Bij de controle kwam een aantal structurele zaken aan het licht, rond onder meer de diplomering van personeel en voedsel en waren. De woordvoerder is dan ook niet optimistisch voor wat betreft een voorlopige vergunning. Zolang het licht niet op groen staat, zal de wethouder woensdag niet naar Exit komen. Toch maakt Steen zich geen zorgen. Het bestuur van Exit is in gesprek met verschillende ambtenaren. Volgens hem is iedereen van goede wil. “Ik verwacht dat het vanmiddag rond komt. Ik heb een mooi programma staan voor de rest van de week. Het zou zonde zijn als ik dat allemaal moet afbellen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam