Cocoon goes Rotterdam!

Sven Väth verzorgt Cocoon met de E van Entertainment

Tekst: Johan Antonissen Foto's: Huybert van de Stadt ,

Voor velen is het vast vervelend dat Cocoon niet in onze hoofdstad plaatsvindt. Gelukkig is dat niet het geval voor de Rotterdammers. Het veelbesproken Cocoon goes Amsterdam dat normaal plaatsvindt in The Sand is namelijk verplaatst naar onze eigen Maassilo! Natuurlijk neemt Cocoon eigenaar Sven Väth ook zijn volgelingen mee naar deze Rotterdamse locatie

Sven Väth verzorgt Cocoon met de E van Entertainment

Voor velen is het vast vervelend dat Cocoon niet in onze hoofdstad plaatsvindt. Gelukkig was is niet het geval voor de Rotterdammer. Het veelbesproken Cocoon goes Amsterdam dat normaal plaatsvindt in The Sand is namelijk verplaatst naar onze eigen Maassilo! Natuurlijk neemt Cocoon eigenaar Sven Väth ook zijn volgelingen mee naar deze Rotterdamse locatie. Desalniettemin heeft ook de recessie toegeslagen in de uitgaven portemonnee van heer Väth, area 5 is helaas van de flyer geschrapt. Toch kan dit de pret niet drukken, naast de aanwezigheid van Techno Viking Sven Väth is de rest van de lineup ook ongekend sterk.

In de eerste zaal staan natuurlijk altijd de grootste artiesten, zo ook bij Cocoon. Techno fans kunnen zich, na een fenomenaal optreden van Robert Babicz, tegoed doen met het meeslepende rauwe geluid van de techno zoals deze zich tien jaar geleden manifesteerde. Tijdens dit optreden van Sven Väth is goed te zien dat deze heer al een behoorlijke tijd meeloopt. De diversiteit van dansende menigte is erg groot, van alle leeftijden tot alle nationaliteiten, Sven Väth bracht ze bij elkaar. Ook speelde de doorgewinterde krijger goed met de het publiek. Hij spoorde deze namelijk niet alleen aan met zijn ronkende bassen. Nee, Väth zwaait continu met zijn armen, zoekt vaak oog- en verbaal contact en loopt zelfs geregeld in de pose rond waar voetballers tegenwoordig een gele kaart voor krijgen, het shirt over het hoofd. Tot slot besluit hij ook de zaal maar eens te laten zien hoe zijn billen eruitzien. Väth gaat vrolijk met zijn kont naar de zaal gericht, met de knopjes van de mixer spelen. Het geheel zorgt voor een fysiek vermoeiende ervaring die zeker als positief ervaren kan worden!

Toch is er ook voor de muziekliefhebber die meer van de uitgebreide melodieën en climaxen houd ook genoeg te doen tijdens Cocoon. Zo geeft de programmeur van de Amsterdamse Club 11 en Trouw Olaf Boswijk een zeer smakelijke en melodieuze set weg waarin de diversiteit aan platen erg breed is. Toch is het niet de hele avond rozengeur en maneschijn. De Fransoos Âme heeft een van zijn mindere avonden, in zijn set komt niet vaak zijn veel gewaardeerde franse touch voor. De DJ heeft deze avond gekozen voor de diepere kant van de minimal. Daarnaast gaat het de fransoos vanavond draaitechnisch ook niet al te goed af. Menig maal is er een grote frons op het gezicht van de franse DJ te herkennen als een van zijn overgangen niet volgens zijn standaarden verloopt. Toch komt de Âme tegen het eind van zijn sessie goed terug als hij het besluit maakt om zijn welbekende franse toch weer aan zijn muziek terug te geven.

De overige twee podia vullen de nodige diversiteit aan voor de muziekliefhebbers die hun draai niet helemaal kunnen vinden binnen de Cocoon en Spacedisco podia. Zo zorgt de set van Aril Brikha en Joey Daniel op het Hightechsoul podia voor een goede middenweg tussen deze dromerige Spacedisco en de rauwe Cocoon zalen. Daarnaast is ook de basement gevuld met DJ's. In deze rookruimte zorgt de opkomende generatie Nederlandse plaatjesdraaiers voor fijn vertier. Het enige minpunt hieraan is wel, dat het voor de non-roker geen toegankelijke ruimte is. De sigaretten dampen komen hard aan op de longblaasjes van de niet rokende Cocoon ganger.

Samengevat is Cocoon een goed georganiseerde en geslaagde avond, vooral door de grote diversiteit aan elektronische muziekstromingen. Dit zorgt ervoor dat de avond geen moment stilvalt door afwezigheid van interessante muziek. Daarnaast zorgen de vier podia voor een goede loop tussen deze ruimtes. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat iedereen de hele avond andere gezichten tegenkomt en dus ook optisch geboeid blijft.