BluefisH verzorgt leuke avond in Exit

Broers uit Dordrecht zijn zeer aan te bevelen

Tekst: Marin van Campen, Foto's: KeesJan Kolb en Daniel Baggerman ,

Dordtse band BluefisH is al flink wat jaartjes bezig. Na een pauze van vijf jaar(!), hebben ze zo’n anderhalf jaar geleden de draad weer opgepakt. Steeds meer optredens volgen en zo deden ze ook Rotterdam aan. In Exit liet BluefisH hun kunsten zien en horen, voorafgegaan door The Revelations uit Utrecht.

Broers uit Dordrecht zijn zeer aan te bevelen

De Exit is aan het begin van de avond nog niet zo goed gevuld, maar dat weerhoudt The Revelations niet om enthousiast te beginnen. Het viertal uit Utrecht speelt onvervalste punk en bij het eerste nummer lijkt zanger/gitarist Ronny de podiumreputatie van een ware punkband waar te maken. Hij gooit (bijna) een deel van het drumstel om. Uit zijn reactie blijkt hij echter gewoon te moeten wennen aan het kleine podium van de Exit. 

De nummers worden door The Revelations in rap tempo afgewerkt, maar niet afgeraffeld. Helaas ontbreekt het in het repertoire van deze band een beetje aan diversiteit. De songs beginnen na een tijdje erg op elkaar te lijken. Totdat ze bijna klaar zijn. Een Nederlandstalig nummer wordt ingezet en het blijkt een cover te zijn. Als Ze Er Niet Is van De Dijk is omgetoverd tot punkversie, maar als dat het enige ‘andere’ nummer van deze band is, vind ik dat een beetje jammer. Wake Up lijkt gelukkig ook een variatie op het thema te zijn, maar halverwege deze afsluiter vallen de Utrechters toch weer in herhaling. Zonde, want deze band heeft meer in zich... 

Na het ombouwen lijkt het drukker te zijn geworden in de Exit, maar dat komt misschien wel doordaat iedereen vlak voor het podium is gaan staan. BluefisH gaat namelijk beginnen. Punky rock ’n roll krijgen we te horen. Zanger/gitarist Maarten Teekens is, geheel in stijl, voorzien van een heuse rock ’n roll-kuif. Samen met zijn broers Ofke op bas en Geert achter de drums vormt het drietal een goed geheel. Dat is goed te horen wanneer ze samen zingen: zeer harmonieus. Misschien zit dat in de gedeelde genen, maar dat maakt niet uit, het klinkt als een klok. Democratie lijkt de leden van BluefisH ook niet vreemd, want af en toe neemt iedere broer ook een solo zangpartij voor z’n rekening. 

Stevig en vrolijk zijn de sleutelwoorden voor het nummer Rocknrollo. Het ligt, net als veel andere songs van dit trio, lekker in het gehoor en het is moeilijk om stil te blijven staan. Dan is het tijd om de aanstekers tevoorschijn te halen, want BluefisH laat horen dat het ook rustigere songs kan spelen. Een mooi nummer over, hoe kan het ook anders, de liefde brengt een moment van rust in de Exit. Daarna gaat het weer los met het vrolijke Head Up. De single You And Me komt natuurlijk ook aan bod en dit stuk valt onder het stevigere werk van de gebroeders. 

Een paar nummers later is er dan ook aan het optreden van BluefisH een einde gekomen. Ze hebben vanavond een uitstekende indruk gemaakt en we gaan zeker meer van de Dordtse broertjes horen. Een nieuw album is in de maak en ze zullen nog veelvuldig gaan optreden. Hou ze in de gaten! Je kunt deze band ook op Wantijpop zien en horen, maar daar moet je wel wat voor doen. Sms ‘DFM Bluefish’ naar 3663 en jij helpt de jongens aan een festivaloptreden in hun eigen stad. Ze verdienen het! Tot zover de ongegeneerde bandpromotie, because they’re worth it.