Onderzoek meest geschikte locatie Urban Podium uitgesteld Onderzoek meest geschikte locatie Urban Podium uitgesteld

Niet begin juli, maar in september uitsluitsel

, Fiona Fortuin

Onderzoek meest geschikte locatie Urban Podium uitgesteld

Niet begin juli, maar in september uitsluitsel

Fiona Fortuin ,

Uiterlijk 6 juli zou er een kort onderzoek op tafel komen over de beste locatie voor het Urban Podium in Rotterdam. Toch is nu besloten door de commissie meer tijd voor het onderzoek uit te trekken. In september wordt uitsluitsel verwacht.

Niet begin juli, maar in september uitsluitsel

Uiterlijk 6 juli zou de uitkomst van een kort onderzoek op tafel komen over de beste locatie voor het Urban Podium in Rotterdam. Toch is nu door de commissie besloten om meer tijd voor het onderzoek uit te trekken. In september wordt uitsluitsel verwacht, zo laat de woordvoerder van wethouder Rik Grashoff weten.

In november 2008 stemde de gemeenteraad voor de Maassilo als locatie. Het pand is toen door de gemeente voor drie miljoen euro gekocht. Maar begin deze maand is vanuit de raad een motie ingediend om de keuze voor de Maassilo als Urban Podium terug te draaien, nadat bleek dat door een grootschalige verbouwing het Urban Podium pas in 2010 open kan. Hierop heeft betrokken wethouder Rik Grashoff besloten opnieuw een onderzoek in te stellen naar de meest geschikte locatie. De wethouder zei daar slechts een paar weken voor nodig te hebben. De commissie denkt daar nu toch anders over.

Anton Molenaar van Leefbaar Rotterdam, van wie de motie afkomstig is: "Het is goed dat er meer tijd voor wordt uitgetrokken, want in twee weken kun je geen serieus onderzoek doen. Dan weet je dat ze uiteindelijk toch weer op die Maassilo uitkomen. We willen geen grote hal, de wethouder moet op zoek gaan naar kleinschalige locaties in de stad en daaruit een keuze maken."

Inmiddels is de stichting UCP (Urban Culture Podium) al wel opgericht, is het bestuur aangesteld en wordt er gewerkt aan het programma in samenwerking met al bestaande locaties in de stad. Alleen de geplande verbouwing aan de Maassilo is stopgezet tot de uitslag van het onderzoek, uitgevoerd door CBR, bekend is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam