Hollandse Nieuwe Avant La Lettre kent geen genade Hollandse Nieuwe Avant La Lettre kent geen genade

"Op 1 september moet het album echt af zijn"

, Marijke Ursem

Hollandse Nieuwe Avant La Lettre kent geen genade

"Op 1 september moet het album echt af zijn"

Marijke Ursem ,

De leden van Avant La Lettre zijn streng voor zichzelf. Op 1 september moet het eerste album af zijn. “We stellen het al zo lang uit. Er liggen nu dertien tracks waar we heel blij mee zijn, dus het moet nu echt af”, vertelt zanger en gitarist Laurens Radstake. Deze week zijn ze Hollandse Nieuwe.

"Op 1 september moet het album echt af zijn"

Al vier jaar lang wordt er binnen Avant La Lettre gesproken over een album. Nu moet het er volgens de zanger en gitarist van de band, Laurens Radstake, toch echt van komen. “We stellen het al zo lang uit. Op 1 september moet hij af zijn.” Deze week is Avant La Lettre onze Hollandse Nieuwe.

WIE OF WAT IS AVANT LA LETTRE?
“Avant La Lettre is een band uit Amsterdam. We zijn begonnen met Erwin Stoepman, Lyangelo op bas en ik. Later zijn Titus en Martin daarbij gekomen. Het meerendeel van de band woont nu in Amsterdam en daar repeteren we.”

VANWAAR DE NAAM?
“Het was de naam van een zijproject, maar dit was de beste optie voor onze band. Dus na een stemming werden we Avant La Lettre. In eerste instantie stemde ik tegen, maar met terugwerkende kracht ben ik toch wel blij met de naam.”

3VOOR12 OORDEEL:
MISSCHIEN VOLGENS HET BOEKJE, MAAR HOE DAN OOK GOED. MAAR AVANT LA LETTRE MOET WEL KIEZEN. WORDT HET PHOENIX DIE COPARCK NA DOET OF COPARCK DIE PHOENIX NA DOET? OF WORDT HET OP 1 SEPTEMBER DAN TOCH EEN EIGEN GELUID, DAT EEN MIX IS VAN DIE TWEE?

“Coparck? Ik vind het wel een goede band maar ze beïnvloeden mij niet. En het Phoenix geluid komt misschien wel doordat er op de demo veel computersamples zijn gebruikt. Op de plaat gaan we wel met echt drums inspelen.”


KEUZES:

AMSTERDAM OF ROTTERDAM?
“Amsterdam. Daar woon ik nu, en dat is niet voor niets.”

MICHAEL JACKSON OF MADONNA?
“Michael Jackson. We willen Billy Jean live in een nummer van ons gaan mixen. De bassist is een groot fan van de man.”

KUNST OF MUZIEK?
“Muziek.”

WAAROM MAAK JE EIGENLIJK MUZIEK?
“Je kunt ontsnappen aan de wereld. Dat is soms wel nodig omdat er dingen spelen waar ik liever niet de hele dag aan denk. En dingen waarvan je zelf vindt dat je het goed kan doe je natuurlijk graag.”

HEB JE EEN ROUTE VOOR JEZELF UITGESTIPPELD? WAT IS HET PLAN?
“We hebben heel pril contact met PIAS. Ze komen binnenkort een keer bij ons kijken, dus ik ben benieuwd. Ik zou zelf heel graag bij hen willen tekenen.”

WAAROM MOET IEDEREEN AVANT LA LETTRE GAAN HOREN?
“We hebben hele leuke vrienden dus onze optredens worden vaak hele leuke feestjes. En natuurlijk moet je naar ons komen als je zin hebt om naar goede en nieuwe muziek te luisteren. Dat kan bijvoorbeeld op 10 juli in het Westerpark in Amsterdam.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam