New Years Eve in Off_Corso New Years Eve in Off_Corso

Knallend het nieuwe jaar in met Yobkiss & Vive la Fete

, Foto's en tekst: Dennis Wisse en Kaj van Tienderen

New Years Eve in Off_Corso

Knallend het nieuwe jaar in met Yobkiss & Vive la Fete

Foto's en tekst: Dennis Wisse en Kaj van Tienderen ,

In Off_Corso werd 2009 ingeluid met optredens van onder meer Yobkiss en Vive la Fete.

Knallend het nieuwe jaar in met Yobkiss & Vive la Fete

Na binnenkomst werken de keuzes van de Dutch Dolls behoorlijk aanstekelijk.

Iets voor twaalven terwijl nog een tiental bezoekers voor de bar zenuwachtig probeert te zorgen met een drankje het nieuwe jaar in te kunnen proosten, knalt de champagnekurk de kleine zaal door. Meteen ook het startsein voor de optredens: De Rotterdamse drummer Yobkiss rockt direct 2009 binnen.
Voorzien van te gekke rode lazerhandschoenen opent hij zijn set érg indrukwekkend. Wat niet tot iedereen even goed doordringt omdat het nou eenmaal het moment van de jaarwisseling is.
De handschoenen gaan uit en Yobkiss wenst iedereen een gelukkig 2009! Zo ook wij bij deze.

Yobkiss kiest voor op digitale - elektronische games geïnspireerde muziek-ondersteuning op zijn laptop en met geen seconde tijdsverlies start hij zijn nieuwe nummer in. Wat getuigt van een bijzonder goede timing. De nieuwjaarsonrust wordt vervangen door een, geboeid door de in discoglitter gehulde Yobkiss, enthousiast publiek. De sympatieke drummer lijkt per nummer een versnelling bij te kunnen schakelen. Het 20 minuten durende optreden waren er voor ons 20 te kort.

Na ruim een uur zoet gehouden door urban & hip hop in de kleine zaal en house in de grote verschijnen 3 in leer verpakte mannen op het hoofdpodium. Met in hun midden een prachtige blondine in een vermakelijk blauw dons jurkje. De fans die vooraan staan worden verwelkomd met een vette knipoog van de Belgische schone.

De gitaristen van Vive La Fête krijgen de menigte meteen in beweging. Els Pynoo brengt met haar loupezuivere bijna sopranisch hoge stem haar publiek in extase. Haar expressieve lichaamstaal zit  vol florissante armbewegingen en handgebaren.  Minstens twee nieuwe fans zijn geboren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam