‘Koningin der Zotten’ Elle Bandita rockt in Rotown ‘Koningin der Zotten’ Elle Bandita rockt in Rotown

Presentatie van het debuutalbum Queen of Fools

, Tekst: Marin van Campen

‘Koningin der Zotten’ Elle Bandita rockt in Rotown

Presentatie van het debuutalbum Queen of Fools

Tekst: Marin van Campen ,

Familie, vrienden, muziekliefhebbers en mensen uit alle hoeken van de Rotterdamse rockscene zorgden voor een uitverkocht Rotown. Reden van deze drukte was de release van het debuutalbum van Elle Bandita in de zaal aan de Nieuwe Binnenweg.

Presentatie van het debuutalbum Queen of Fools

Na Bad Candy, The Riplets en invalbeurten bij Voicst staat Ryanne van Dorst op eigen benen. Gesteund door een band van vier mannen gaat ze tegenwoordig door het leven als Elle Bandita, rockchick! 

Bij de ingang van Rotown worden veel mensen teleurgesteld. Diezelfde middag zijn namelijk de laatste kaartjes van de hand gegaan en de tent is dus uitverkocht. Niet slecht bij de release van je debuutalbum! Drie jaar na haar EP Love Juice (uitgebracht op het Rotterdamse label Tocado Records) is eindelijk de volledige plaat daar. Elle Bandita imponeerde eerder dit jaar op Noorderslag, maar viert de release van Queen Of Fools in haar eigen Rotterdam. 

Dat Rotown uitverkocht is wil Elle Bandita niet geloven: “Achterin is nog ruimte zat(!)”, maar de bezoekers zijn zo enthousiast dat iedereen vlak voor het podium te vinden is. De single Poison She staat als tweede nummer op de setlist en hierin is enige invloed te horen van Queens Of The Stone Age. Of dit bewust is weet ik niet. Ik kan wel vertellen dat Elle Bandita een eigen geluid heeft met een sterke hang naar punk, hier en daar voorzien van electronica. 

Geheel overbodig vraagt Elle Bandita of de zaal zin heeft om te rocken. Iedereen was daar namelijk al mee bezig. Toch reageren de toehoorders met gejuich op deze vraag. Ondanks dat men de songs van Elle Bandita nog niet kent (de cd was immers tot op heden nog niet te koop), wordt er gedanst en gesprongen. Hier en daar zijn er ook ‘duivelshoorntjes’ in de lucht te zien. Tussen al dit enthousiasme staat ook de trotse moeder van Ryanne. De drukte en het het energieke spel van Elle Bandita en haar mannen voeren de temperatuur op en de coltruien waarin de band opkwam zijn al snel uit. Drummer Micha zit zelfs met ontbloot bovenlijf achter zijn kit. Ook Elle Bandita zelf heeft kleding-issues. Haar typerende bovenkleding heeft ze vastgeplakt met tape, maar dat werkt niet. De 23-jarige maalt er niet om, want volgens haarzelf valt er toch niet veel te zien... 

Na krap een uur voluit spelen is de titelsong van Queen Of Fools de afsluiter. Het podium wordt verlaten en al snel Komt de band terug voor een toegift van één nummer. Dit wordt voorafgegaan door het zingen van Henny Huisman’s Met Z’n Allen, dat vrolijk door heel Rotown wordt meegedaan. 

Elle Bandita heeft een debuutalbum én bijbehorend optreden gebracht waar zij, haar band, haar moeder en heel Rotterdam trots op mogen zijn. Elle Bandita rocks en is klaar om Nederland en meer te veroveren. Of om met haar eigen woord te spreken: Beter! 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam