Bands uit "Rockendale" geven fijne rockshow in Exit Bands uit "Rockendale" geven fijne rockshow in Exit

Lugosi, All On Black en Otis geven visitekaartje af in Rotterdam

, Tekst: Johnny Zundapp Foto's: Tjeerd van den Berg

Bands uit "Rockendale" geven fijne rockshow in Exit

Lugosi, All On Black en Otis geven visitekaartje af in Rotterdam

Tekst: Johnny Zundapp Foto's: Tjeerd van den Berg ,

Roosendaal, door sommige omgedoopt tot Rockendale, herbergt bijzonder veel muzikaal talent. Bands zoals the Coffinkids, Stockholm Syndrome en Envy the West komen er vandaan. Vanavond stond de Exit in het teken van het pittoreske Roosendaal en omgeving.

Lugosi, All On Black en Otis geven visitekaartje af in Rotterdam

Roosendaal, door sommige omgedoopt tot Rockendale, herbergt bijzonder veel muzikaal talent. Bands zoals the Coffinkids, Stockholm Syndrome en Envy the West komen er vandaan. Vanavond stond de Exit in het teken van het pittoreske Roosendaal en omgeving. Het was jammer dat deze show weinig publiciteit had gekregen, waardoor het bezoekersaantal tegenviel. Ondanks het tegenvallende aantal bezoekers werd er flink gerockt en deden de Rockendalers hun stadsnaam eer aan.  

Als eerste speelde Lugosi, voor driekwart gevuld met ex-leden van Bob Miller leden. ‘Voet-op-de-monitor’ rock’n’roll met een experimentele inslag. Voor een beperkt gevulde Exit speelden ze alsof het leven er vanaf hing en ook op plaat komt de bedoeling goed over.

Hierna was het de beurt aan All On Black. Deze doorgewinterde rockers (ex-Betercore/Against Time/ Omission) zoeken het tegenwoordig meer in de muzikale hoek. Stuk voor stuk puike muzikanten die weten wat ze aan het doen zijn; soms melodisch, soms hard maar altijd alles op zijn plaats. Een vergelijking met The Gaslight Anthem zou wellicht op zijn plek zijn.

Als afsluiter was het aan Otis om het podium te bestijgen. Otis gooit momenteel hoge ogen met hun nieuwe release ‘Storm is coming’. Zo stond de band deze zomer nog in een packed Paradiso in het voorprogramma van Jello Biafra. Vanavond dus voor een handjevol Rotterdammers. Het leek Otis niet te deren. Vanaf de opener ‘Two-Headed Giant’ ging Otis los. Het zware gitaarwerk wordt afgelost met wilde gitaar riffs. De drums staan als een huis, strak en een genot om naar te luisteren. Daar overheen schreeuw Mario de longen uit z’n lijf. In een minuut of 40 worden de nummers van hun debut en laatste release ‘Storm is coming’ aan elkaar genoised. Otis staat voor de tweede keer in het Maasmetropol en het is jammer dat er zo weinig Rotterdammers getuige waren van deze dijk van een show.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam