Dagboek van een muzikant Dagboek van een muzikant

"BANG KLETTER KUT AUW NOG HARDERE BANG!"

, Tekst: Esther Hogervorst

Dagboek van een muzikant

"BANG KLETTER KUT AUW NOG HARDERE BANG!"

Tekst: Esther Hogervorst ,

Ook deze maand deelt Esther Hogervorst met ons het lief en leed van haar leven als muzikant. Ze is drumster van de meiden punkrock band QueenBee en houdt voor 3voor12/Rotterdam bij wat het harde Rotterdamse muzikanten-leven zoals brengt.

"BANG KLETTER KUT AUW NOG HARDERE BANG!"

Eerste akte 
(Een gewone straat in het centrum van Rotterdam)
 

Ik trapte echt heel hard (terwijl ik normaliter echt een eitje in het verkeer ben) en ik ging heel snel. Ik was laat en er moest geoefend worden, er waren optredens en nieuwe liedjes... En die combinatie vergt tijd! Helemaal als ik vast van plan ben ergens een aspirant geweldig drumstukje in te proppen... 

Dus ik raasde de hoek om. En daar zat hij. En toen hoorde ik ... BANG KLETTER KUT AUW NOG HARDERE BANG! En daar lag ik, met op mij mijn fiets, met op mijn fiets mijn bekkens, met op mijn bekkens een zwerver. 

Tweede akte 
(In de oefenruimte)
 

Chick 5: Hey Chickzz!!

Chick 1 t/m 4: Hey Chick!!

Chick 5: Sorry dat ik zo laat ben, heb een klein ongelukje gehad... aanrijding met een zwerver...

Chick 3: Oh, das klote, maar dat verklaard wel de geur hier, ik maar denken dat Chick 2 een scheet had gelaten!!!

Chick 2: Rot op, als er hier iemand stinkt ben jij het!!!

Chick 1: Leeft ie nog?

Chick 3: De scheet?

Chick 2: Rot op, met je poepies, als er iets stinkt hier is het Chick 5 haar zwerver!!!!

Chick 5: Lieve, lieve kindjes.... ga eens zitten dan zal ik jullie een verhaaltje vertellen... 

Derde Akte
(Chick 5 oreert)
 

Dus, moest ik voor mijn opleiding meelopen met de GGD. Dus ging ik ineens mee op een rondje langs opvangcentra van het Leger des Heils. En ... verhalen aanhoren van de mensen die ik daar tegenkwam. Wat ik geleerd heb? Dat iedereen, ja iedereen rock bottem kan raken. De straatmuzikant op de hoek? Misschien wel directeur van Shell geweest. Zwerver met dikke bult op z’n hoofd van een bekkentas? Een van de meest succesvolle haarstylisten van de stad.

Het overkomt jou niet? Want jij hebt een opleiding, vrienden, een partner? Wat nou als er iets gebeurt... 

Bijvoorbeeld: Je partner eet bij jouw ouders terwijl je op kamp/zakenreis/stage/werk bent en er breekt brand uit. Ze sterven allemaal. De eerste maanden zijn je vrienden en de rest van je familie er voor je. De eerste maanden wel. Daarna? Daarna wordt het saai... verdrietig zijn is niet leuk, dus je vrienden haken af. Waar dan heen met je verdriet? Drank is geduldig, dope is geduldig.

Geen interesse meer voor het openen van de post, misschien wel een full-blown psychose! Zeg maar dag tegen je baan en je huis...

En voor je het weet stink je en heb je een bult op je kop omdat een of andere chick je half overrijd met haar fiets en heb je nog honger ook, want vreten groeit in Rotterdam niet aan de bomen! De hele wereld kijkt op je neer en je wordt vies, nog verslaafder en moet bedelend proberen je eten en slaapplaats te versieren... waardoor je nog verdrietiger wordt, nog meer dope en nog meer drank wil etc... etc... Het kan iedereen overkomen!!!

Vierde Akte
(In de oefenruimte)
 

Chick 1, 2, 3, 4 en 5 kijken naar een half opgegeten broodje kaas.. 

Chick 4: Genoeg gepreekt... Hoe doen we de dat bruggetje nou in dat nieuwe nummer?

Chick 3: En wie heeft die scheet nou gelaten...? 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam