Clip Release Crappydog Clip Release Crappydog

Sleazy punkblues in Exit met Crappydog en Mark Lotterman

, Tekst: Ad Nagelkerke Foto's: Daniƫl Baggerman

Clip Release Crappydog

Sleazy punkblues in Exit met Crappydog en Mark Lotterman

Tekst: Ad Nagelkerke Foto's: Daniƫl Baggerman ,

Het podium van de Exit is met gordijnen en gekleurde lampjes omgebouwd tot een theater: de ideale setting voor de clip release van de song "Dark" van Crappydog.

Sleazy punkblues in Exit met Crappydog en Mark Lotterman

Het podium van de Exit is met gordijnen en gekleurde lampjes omgebouwd tot een theater: de ideale setting voor de clip release van Crappydog. Door de podiumopstelling is Mark Lotterman gedwongen zijn magische orgeltje precies in het midden op te stellen. En als hij gitaar speelt, staat hij noodgedwongen tegen of achter een lichtsnoer. Maar hé, Mark Lotterman als voorprogramma van Crappydog: wat een publiek vol bofkonten! Er wordt opvallend veel meegezongen in de zaal met de nummers van Better Things To Do. Heeft Mark eigenlijk wel eens mindere optredens?

 

Tussen de optredens door is het dan zover: de release van Dark, de Crappydog clip door Daniël Baggerman. Geprojecteerd op een gekreukt crèmekleurig laken, dat last minute is geleend van één van de goeie Exit buren. Deze extra special effects heeft de clip echter niet nodig: die staat namelijk als een (kerk)klok! De stopmotion zwart-wit (uh...crème) beelden geven zelfs zonder geluid weer hoe Dark klinkt. Maar samen is het een overdonderend geheel.

En laat Crappydog nu maar live beginnen. Meteen is de Exit gevuld met het sleazy moerasgeluid van de vier. Het geluid klinkt wel zo vet dat je er de hele SS Rotterdam mee kan doorsmeren. En de nieuwe drummer smeert lekker met de andere drie mee. Hier staat geen groepje muzikanten op het podium, maar een manier van leven. Dit moet gewoon gemaakt worden en er zo uitkomen. De Exit danst mee op het punkblues feest dat Crappydog hier geeft.

Na het optreden loopt de Exit leeg, inclusief Crappydog, naar het rookaquarium. Een ideale plek voor de toegift. En nu maar hopen dat snel dat hele album uitkomt!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam