Guilty Simpson, Black Milk en Bishop gaan underground in de basement van Watt Guilty Simpson, Black Milk en Bishop gaan underground in de basement van Watt

Een avond die moeilijk op gang komt, maar zeker succesvol afloopt

, Tekst: Jelena Barisic,

Guilty Simpson, Black Milk en Bishop gaan underground in de basement van Watt

Een avond die moeilijk op gang komt, maar zeker succesvol afloopt

Tekst: Jelena Barisic, ,

Eigenlijk zouden Black Milk, Bishop Lamont en Guilty Simpson met hun Caltroit Tour het voorprogramma zijn van de rapper Scarface op 13 oktober. Naar aanleiding van de schade die de orkaan Ike veroorzaakte in hometown Houston, heeft Scarface echter besloten zijn hele tour af te zeggen en zijn de mannen verplaatst van de Stage naar de Basement van WATT.

Een avond die moeilijk op gang komt, maar zeker succesvol afloopt

Eigenlijk zouden Black Milk, Bishop Lamont en Guilty Simpson met hun Caltroit Tour het voorprogramma zijn van de rapper Scarface op 13 oktober. Naar aanleiding van de schade die de orkaan Ike veroorzaakte in hometown Houston, heeft Scarface echter besloten zijn hele tour af te zeggen en zijn de mannen verplaatst van de mainstage naar de Basement van WATT. Voor een hiphopconcert is het schema behoorlijk strak; Guilty Simpson komt volgens planning rond negen uur op. Hoewel de Basement lang niet vol is, wordt hij warm onthaald. Dat het Rotterdamse publiek een moeilijke is, blijkt echter al snel; echt los gaat het niet. Aan Guilty’s optreden kan het niet liggen, hoewel zijn energiepeil ook niet erg hoog ligt, rapt hij vastbesloten en duidelijk. Er komen vooral nummers langs van zijn debuutalbum Ode To The Ghetto, maar het hoogtepunt komt bij de track Man’s World, die eerder verscheen op de mixtape Stray Bullets. Black Milk heeft er duidelijk zin in en dat slaat over op het publiek. De handen gaan uit de zakken en de lucht in, de Basement lijkt ineens heel wat voller. Black moet tussendoor wel toegeven: “I’m a producer first, rapping comes second.” Na een paar nummers kruipt hij dan ook snel achter de knoppen om ons wat beats te laten horen. Maar ook als rapper schiet hij zeker niet te kort. Zowel oud als nieuw materiaal komt aan bod en een tribute aan J Dilla mag niet ontbreken. Er gaan aanstekers te lucht in en het publiek rapt uit volle borst mee met Raise It Up en Fuck The Police. Voordat Bishop Lamont aan de beurt is, wordt Guilty nog even op het podium geroepen om samen Sound The Alarm te rappen. Van de drie heren weet Bishop het beste de interactie met het publiek gaande te houden. Tussen de tracks door praat hij veel, maakt hij grappen en geeft hij de enthousiaste twee hiphopheads vooraan een fles wodka om op te drinken. De reactie die hij van het publiek terugkrijgt, is vanzelfsprekend ook het hardst. Uiteindelijk verschijnen ook Guilty en Black Milk weer op het podium. Met zijn drieën sluiten ze af met een paar tracks van de Caltroit mixtape. De show bereikt een hoogtepunt en als de mannen van het podium verdwijnen hebben ze een voldane glimlach op hun gezichten. Groot gelijk ook; hun underground hiphop is vanavond goed tot zijn recht gekomen in de kelder van Watt.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam