Inschrijving Zomerterras Concours Vlaardingen nog open tot 17 juni Inschrijving Zomerterras Concours Vlaardingen nog open tot 17 juni

Unieke multidisciplinaire categorie: Music&Art

, Redactie 3VOOR12Rotterdam,

Inschrijving Zomerterras Concours Vlaardingen nog open tot 17 juni

Unieke multidisciplinaire categorie: Music&Art

Redactie 3VOOR12Rotterdam, ,

Het Zomerterras is een multidisciplinair festival voor podiumkunsten in Vlaardingen. Vier weekeinden lang (vrijdag 8 augustus tot zaterdag 30 augustus) presenteert het festival muziek, theater, dans, beeldende kunst en film uit binnen- en buitenland. Sinds 2005 kent het festival ook een wedstrijd voor popbands. Dit jaar introduceert Het Zomerterras Concours een unieke nieuwe competitie: Music & Art.

Unieke multidisciplinaire categorie: Music&Art

Het Zomerterras is echter veel meer dan een popfestival. Om de wedstrijd meer aan te laten sluiten op het festival, presenteert het Zomerterras: Zomerterras Concoursen. Dit is de overkoepelende naam voor 4 (band)wedstrijden in de categorieën Pop, Jazz, Wereldmuziek en Music & Art. Totale prijzengeld is 6000 EURO! De inschrijving van de Zomerterras Concoursen - een wedstrijd voor muziekgroepen die zich toeleggen op jazzgeoriënteerde muziek, wereldmuziek, popmuziek en daarnaast het fonkelnieuwe unieke multidisciplinaire categorie Music&Art (livemuziek wordt hier vermengd met een andere kunstdiscipline) - verloopt rustig maar gestaag. De te winnen prijs is €1500,- per genre.Er nog steeds genoeg plaatsen over voor de voorrondes die in juli zullen beginnen. In de categorie Music&Art gaat het om de samenwerking tussen visuele kunstenaars en muzikanten. De organisatie Van het Zomerterras Concours, probeert hiermee een nieuw soort evenement neer te zettenen ziet er naar uit om na een succesvolle eerste editie het concept door te zetten. De locaties zijn inmiddels bekend, zo vind de categorie pop plaats in O'Sheas Irish Pub, wereldmuziek in het Delta Hotel, Jazz in Café d'Oude Stoep en Music&Art in de Salon (al deze locaties zijn in Vlaardingen). Tevens vinden de finales plaats op het cultuur, theater –en muziekfestival Zomerterras in Vlaardingen. De inschrijvingen zijn in april van start gegaan en duren nog tot 17 juni. Bands kunnen zich digitaal inschrijven via het inschrijfformulier op http://www.zomerterras.nl maar kunnen op dezelfde website ook een uitdraaiversie downloaden om de inschrijving per post te kunnen versturen.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam